Hírek

Vasárnap Birodalom-maratont tartanak a Toldiban

Ernst-Hugo Järegård a Birodalom című sorozatbanLars von Trier dán rendező egyetlen, nyolcrészes tévésorozatát, a kultikussá vált, sötét hangulatú Birodalmat vetítik vasárnap déltől egyvégtében a Toldi moziban.

A rendező mind külföldön, mind pedig a dán nagyközönség körében ennek az 1994-ben és 1997-ben készült sorozatnak köszönhetően lett igazán ismert és elismert, pedig ekkorra már megalkotta Európa-trilógiáját – mondta el Horváth András, a Toldi mozi vezetője az MTI-nek. Akkoriban, amikor Európát éppen kezdték elárasztani a szappanoperák, rendkívüli újdonságnak számítottak a televíziózásban az olyan igényesen megalkotott és komplex világot megteremtő sorozatok, mint David Lynch Twin Peaks és Lars von Trier Birodalom című munkája – fűzte hozzá.

A sorozat a Birodalom nevű kórházban játszódik, ahol a tudományt, a racionalitást végül legyőzi a paranormális „szellemvilág”. Fergetegesen sötét, vitriolos humorú sorozat a Birodalom, amely így vagy úgy, de mindenkinél kicsapja a biztosítékot”. A dán rendező olyan hangulatot teremtett, amilyet más nem nagyon tud – hangsúlyozta a mozi vezetője.

A Toldiban a januári Lars von Trier-maraton keretében egyszer már levetítették a sorozatot, az akkori siker nyomán most is sok érdeklődőre számítanak – mondta Horváth András.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com