Hírek

Bizarr box office Amerikában: egy anime, a Demon Slayer az első helyen

Demon Slayer: Mugen Train szűken bár, de legyőzte a Mortal Kombat filmet az amerikai mozikban, de az eredményük csak kacajokra lenne elég egy normális hétvégén.

Az idők bizarrságának jele, hogy egy csöppet sem családi anime, a Demon Slayer: Mugen Train küzdött az amerikai mozibevételek első helyéért ezen a hétvégén, és meg is verte a szintén meglehetősen rétegmozi Mortal Kombatet – 6,4 millió dollárral 6,2 millió ellenében (írja a Variety). Mind a címek, mind a számok elképzelhetetlenek lennének egy májusi box office lista élén bármelyik normális mozihétvégén.

Hát még a tény, hogy mindkét film még az előző hétvégén debütált, és mostanra 70%-ot veszítettek látogatottságukban – és így is uralják a box office-t.

Az amerikai moziknak azonban csak 57%-a tart nyitva jelenleg, és a nagy premierek még nem indultak be. A járvány pedig ezek a számok egyáltalán nem rosszak. Ettől azonban még sokan találgatják: vajon visszatér-e majd az igazi mozilátogató kedv (a Godzilla Kong ellen azt sugallta, igen), és vajon mi lesz a sorsa a nyár nagy mozibemutatóinak: a Hang nélkül 2-nek, a Fekete özvegynek és a legújabb Halálos iramban filmnek.

Érdemes megjegyezni, hogy a Demon Slayer: Mugen Train saját jogán is több rekordot begyűjtött, járványtól és észak-amerikai mozihelyzettől függetlenül: Japánban ez lett a valaha bemutatott legjövedelmezőbb anime (368 millió dollárral), ugyanez a cím pedig globálisan is megilleti (423 millió dollár). A Mortal Kombat pedig a mozikkal együtt fut az HBO Maxon is, ennek ellenére ért el nem rossz jegybevételt.

Az amerikai harmadik helyen továbbra is az év eddigi legnagyobb mozisikere, a Godzilla Kong ellen tanyázik; globálisan a film 400 millió dollár felett jár.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com