Hírek

Bíztató előzetessel jelentkezik az új The Rocky Horror Picture Show

THE-ROCKY-HORROR-PICTURE-SHOW Nagyban dübörög a Comic Con, ami természetesen új képeket, új videókat és töménytelen új információt jelent a filmek és a sorozatok kedvelőinek. Ezúttal a legújabb The Rocky Horror Picture Show előzetesét hoztuk el Nektek, amelyben még Tim Curry is felbukkan a régi szép idők emlékére!

41 év elteltével éled újra a The Rocky Horror Picture Show. A máig kultfilmnek számító Jim Sharman írta és rendezte alkotást a FOX TV filmje gondolja újra. A hihetetlen hang- és látványvilággal büszkélkedő humoros, ironikus horror-musical annyira egyedi és különleges, hogy vitathatatlanul van helye 2016-ban is a képernyőn. Más kérdés persze, hogy egy ekkora nem klasszikus értelemben vett klasszikust meg kell-e bolygatni, vagy elég lenne minden évben néhányszor leadni az eredetit a rajongóknak és az azóta újonnan jövő nézőknek. Ez persze nyilván a mostani bemutatója után lesz teljesen eldönthető.

Minden esetre a Comic Conon megjelent első igazi előzetes alapján van miért várni az új alkotást. A musicalekre alapvetően is jellemző önreflexió kimaxolását ígéri az új alkotás, miközben szinte minden értéket megtart az eredeti változatból. Fergeteges ruhák és díszletek, sminkek és hajak, a jól ismert zeneszámok, viszont érthető módon teljesen új szereplők: ezekre számíthatunk az év második felében bemutatott TV filmnél.

rockyhorrorpictureshow

Az új alkotást Kenny Ortega rendezi, aki megannyi sorozat és zenés film, illetve musical elkészítésében vállalt már írói és rendezői feladatokat, így a műfaj igen csak közel áll hozzá. Rendezett már High School Musicalt, hozzá köthető a Michael Jacksonról szóló This Is It című alkotás, olyan sorozatok epizódjait köszönhetjük neki, mint az Ally McBeal vagy az egyébként mostanában folytatódó Szívek szállodája, de a Dirty Dancing legújabb változatát is ő készíti majd el.

A forgatókönyvet Jim Sharman eredetije alapján ismét Richard O’Brien írja majd, aki szerepelt is az eredeti változatban. Nem ő azonban az egyetlen, aki visszatér ebbe a varázslatosan tébolyult világba: Tim Curry, a 75-ös film főszereplője is felbukkan egy rövidke szerep erejéig.

A friss szereplőgárda egyébként belőlük áll össze: Laverne Cox, Reeve Carney, Victoria Justice, Christina Milian, Ryan McCartan, Adam Lambert Annaleigh Ashford és Staz Nair.

https://www.youtube.com/watch?v=SFAGVNQUX_o

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com