Hírek

Biztatók az első vélemények a Solóról

Lezajlott a Solo: Egy Star Wars-történet Los Angeles-i bemutatója, és az első vélemények már röpködnek is az interneten. A problémás forgatások és a kellemetlen pletykák ellenére nem hűvös a film fogadtatása.

Cikkeztünk már arról, hogy miképp zajlott a Solo forgatása. A Han Solo fiatalabb kori kalandjait feldolgozó film korábban Phil Lord és Christopher Miller (A Lego-kaland) rendezők kezében volt, míg Kathleen Kennedy és a Lucasfilm stúdiója ki nem rakta őket. Lehetett hallani pletykákat a színészek – különösen a főszereplő Alden Ehrenreich és Emilia Clarke – gyatra színészi játékáról, illetve, hogy a rengeteg improvizáció miatt túlságosan eltértek Lawrence Kasdan szkriptjétől, ezzel vígjátékosabbra terelve a hangulatot és a rendezők saját képére formálva a végső művet.

A Disney/Lucasfilm ezután kirúgta a rendezőket, hogy aztán Ron Howarddal (Egy csodálatos elme, A Da Vinci-kód) helyettesítsék őket. A sztori nagy részét újraforgatták, emiatt a stúdió anyagi bukásként számol a Solóval. Ezen a feltevésen az sem segített, hogy az első előzetest csupán februárban láthattuk a kész műből – mintha a legvégsőkig vártak volna vele.

A premier azonban megtörtént, így csemegézzünk pár tweetből:

„A Solo van olyan jó, mint a Zsivány Egyes. A legrealistább látványú darab a sorozatból, tele remek lövöldözős és üldözős jelenettel.”

„Élvezetes film a Solo. Ehrenreich megfelelt, Glover és az L3-at játszó Waller-Bridge pedig remekek voltak. Ennek ellenére nem győztek meg arról, hogy szükség volt egy fiatal Han Solo filmre. Nagyobb tétre, több energiára és mélységre vágytam.”

„A Solo nehezen kezd, de egy nagyszerű kaland válik belőle. És igen, Donald Glover lopja a show-t, de ezt már úgyis tudtátok.”

„Nagyon aggódtam a Solo miatt, de ezek a félelmek nem igazolódtak be. Ez egy film rajongóknak és újaknak egyaránt. Szív, humor és akciózó Ezeréves Sólyom. Szkeptikusból rajongó lettem. Nagyon boldog vagyok.”

„Alden Ehrenreich maga Han Solo! Ez a film meghajlítja a hiperteret.”

„A Solo egy többnyire izgalmas kalandfilm volt, korrekt alakításokkal, de kiszámítható sztorival. Sosem lesz a kedvenc Star Wars-filmem, de azért bírtam.”

„A film tele van kikacsintásokkal és remek akcióval. Amikor pedig azt gondoltam, hogy nem lehet belőle spoilerezni… na az majd tetszeni fog.”

https://twitter.com/kristapley/status/994801891467984896

A Solo: Egy Star Wars-történetet május 24-től játsszák a hazai mozik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..