Hírek

Biztosan John Krasinski írja a Hang nélkül folytatását

Végre hivatalos, hogy milyen szerepet kap John Krasinski a Hang nélkül folytatásának projektjén: a színész-rendező ezúttal a forgatókönyvet írja – áll a Collider hírében.

Az idei év egyik legnagyobb meglepetésfilmje, a Hang nélkül szinte azonnal zöld utat kapott a folytatásra. A közönség és szakmai elismerések tömkelegét bezsebelő horror/családi dráma John Krasinski első rendezése volt. A filmben feleségével, Emily Blunttal szerepelt közösen, ami különleges meghittséget adott a főszereplő házaspárnak.

Nyár közepén érkeztek a hírek, hogy bár a Paramount stúdió ragaszkodik a Hang nélkül 2-höz, azt is leszögezték, hogy csak egy kiforrott és méltó forgatókönyvvel a kezükben állnak majd neki az új alkotásnak. Az első filmet egyébként Bryan Woods és Scott Beck írták, de a kamera mindkét oldalán dolgozó Krasinski több alkalommal is belenyúlt a forgatókönyvbe és ötletek sorát adta a kész filmhez.

Az ő visszatérte is garantált volt, csak azt nem lehetett tudni, hogy milyen minőségben vesz részt majd az új projektben. A színész-rendező elmondása szerint beérte volna az egy szem filmmel is, noha volt egy nagyon halvány ötlete a folytatáshoz. A stúdió nyár óta szelektálja a beérkező anyagokat, de egyik mellett sem állapodtak még meg. Krasinski pedig végül úgy döntött, hogy mégis csak érdemes bedobni a saját ötletét: így esett, hogy most ő dolgozik a film forgatókönyvén.

Ezzel együtt sem tudni egyelőre, hogy mikor érkezik a film, kik térnek vissza a mozivászonra, és azt sem, hogy Krasinski ismét bevállalja-e a rendezést is az írás mellé.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.