Hírek

Itt van a Black Panther teaser előzetese

Gyarmatosítás és autós üldözés egyszerre van jelen Ryan Coogler legújabb filmjében, aminek középpontjában a képzeletbeli afrikai ország, Wakanda áll. A Black Panther (Fekete párduc) előzetesében Andy Serkis és Martin Freeman látható, de itt nem ér véget a káprázatos szereposztás.

A fiatal kaliforniai rendező a Creed: Apollo fia sikere után egy igazi blockbster stúdiófilm megvalósítására kapott lehetőséget a Marveltől, így 2018-ban láthatjuk legújabb munkáját, aminek előzetesét az éppen zajló NBA nagydöntő tegnapi mérkőzésének szünetében vetítették. Az Amerika kapitány: Polgárháborúból már ismert Chadwick Boseman lesz a főszereplő, aki jelenleg éppen a legújabb Avengers filmben forgat. T’Challát, egy képzeletbeli afrikai nemzet királyát alakítja, akiket külső támadások és belső viszályok érnek. Ezért kell feltöltenie szuperhős álruháját.

Az előzetes egy jelenetet emel ki, amiben Andy Serkis és Martin Freeman beszél a királyság El Dorado nevű városáról, majd Ulysses Klaue, Serkis karaktere annyit mond: „Én vagyok az egyetlen, aki látta, és élve jött ki onnan.”

A filmben szerepet kap még az említetteken túl Michael B. Jordan, a Creed: Apollo fia főszereplője és két az Oscar-díjas színész: Lupita Nyong’o és Forest Whitaker. (A Coogler-Jordan páros amúgy meglehetősen szorgalmas: éppen a minap írtuk meg, hogy új filmterv van kibontakozóban, ami egy iskolai csalás megtörtént esetét dolgozza fel.)

A világpremier február közepére várható, valószínűleg ebben az időszakban jut el a magyar mozikba is, pontos hazai dátum azonban még nincsen.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com