Hírek

Blake Lively képregényadaptációt rendez, a forgatókönyvíró Edgar Wright

A Seconds a színésznő első rendezése lesz, alapjául pedig az azonos című képregény szolgál, amelyből a Scott Pilgrim a világ ellen alkotója írta meg a forgatókönyvet. Ígéretesnek hangzik.

Scott Pilgrim atyja, Bryan Lee O’Malley Seconds című képregényét ezúttal is Edgar Wright adaptálta szkriptté. A kanadai O’Malley első nagyobb elismerését a 2005-ös Scott Pilgrim’s Precious Little Life-ért nyerte el a Legjobb feltörekvő tehetség kategóriában. Szélesebb körű hírnevet aztán a Scott Pilgrim vs. the World-del (Scott Pilgrim a világ ellen) szerzett Wright 2011-es filmadaptációjának köszönhetően. A két, jellegzetes stílussal rendelkező alkotó ismét összeáll, és hozzájuk csatlakozik Blake Lively, ez a trió pedig már önmagában okot ad arra, hogy várjuk a képregényadaptációt. A Seconds a Searchlight égisze alatt készül – írja a Collider.

A Scott Pilgrim-sorozathoz hasonlóan O’Malley a Seconds-ban is vegyíti a képzeletet a valósággal,

és itt is középpontba kerül a felnőtté válás próbatételei és nehézségei: a fiktív elemekkel ezeket a gyakran hétköznapi elemeket turbózza fel. A főszerepben a Seconds nevű étterem főszakácsa, Katie Clay áll, aki lehetőséget, egy második esélyt kap arra, hogy helyrehozza múltbeli hibáit. Ennek módja azonban meglehetősen szokatlan: le kell jegyeznie ezeket a hibákat egy füzetbe, megennie egy gombát és ezeket követően álomba kell szenderülnie. Ám Katie azon kapja magát, hogy folyton elkalandozik attól az élettől, amelyre mindig is vágyott. Ez pedig ahhoz vezet, hogy tettei miatt a tér és idő egysége felborul, ami a világ végével, a teljes pusztulással fenyeget.

A Seconds alkotói gárdájához csatlakozik többek között a háromszoros Oscar-jelölt Marc Platt is, aki együtt dolgozott Wright-tal, amikor a Scott Pilgrim a világ ellen-t forgatta. Libely tehát pontosan olyan stábot kap maga mellé, amelyre szüksége van ahhoz, hogy O’Malley munkáját a vászonra varázsolja.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!