Hírek

Blake Lively posztapokaliptikus thrillerrel debütál a Netflixen

A Dark Days at the Magna Carta címet viselő világvége-thriller lesz Blake Lively bemutatkozása a Netflixen; a filmen a Stranger Things és az Érkezés producerével, Shawn Levy-vel dolgozik együtt – írja a Collider.

Ami azért jópofa, mert Shawn Levy éppen két filmen dolgozik a színésznő férjével, Ryan Reynolds-zal – az egyik a közelgő Free Guy, a másik pedig egy egyelőre cím nélküli időutazós film.

A Dark Days at the Magna Carta középpontjában a Lively alakította karakter áll, akinek egy világméretű katasztrófa elől kell saját és családja életét megmenteni. Az izgalmasnak ígérkező

thriller csomagolásban tehát központi üzenetként felbukkan a család szerepe és fontossága is.

Hasonlóképpen volt ez Lively legutóbbi, Thy Rhythm Section címet viselő kémthrillerében, amelyben a főhősnő családja repülőgép-balesetben meghal. A nő ezután úgy dönt, a saját módszereivel igazságot szolgáltat, vagyis felkeresi és megöli a felelősöket.

Michael Paisley, a film írója bevallotta, hogy a munkafolyamat során a jelenlegi helyzet, azaz a globális világjárvány is befolyásolta. Ez pedig különösen izgalmas felütést és aktualitást adhat a történetnek. A tervek szerint egyébként  a Dark Days at the Magna Carta egy trilógia részének első darabja lesz, ez pedig azt is jelenti, hogy Lively nagy eséllyel egy új franchise-hoz csatlakozott. Ráadásul a színésznő executive producerként is szerepet vállal a film munkálataiban. További producerek a már említett Shawn Levy, valamint Dan Cohen és Kate Vorhoff.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés