Hírek

Bliss: Salma Hayek egy különc rendezővel tágítja a valóság határait

Everly: Gyönyörű és életveszélyes (Salma Hayek)

Bliss: Hamarosan forog Salma Hayek és Owen Wilson a valóságot szétfeszítő románca, a független film egyik különcének irányítása alatt.

Mike Cahill soha nem teketóriázott, rögtön a játékfilmes rendezői karrierje elején világossá téve, hogy nem érdeklik a hollywoodi játékszabályok. Ennek meg is lett az eredménye, mérhetetlenül furcsa első filmjei (Felettünk a Föld és az I Origin) jó nevű fesztiválokon nyertek díjakat, stabil rajongótábort építve a rendező köré, akinek meggyőző furcsaságát az amerikai függetlenek is keblükre ölelték.

Persze a filmstúdiók amúgy is küszködnek a kis filmek moziforgalmazásával

– erről J.J. Abrams is beszélt a napokban -, Cahill extrán bizarr történetei pedig különösen a periférián vannak, nem is csoda, hogy a rendező az elmúlt években csak sorozatepizódokat rendezett. De ahogy korábbi alkotótársának, Brit Marlingnek (The OA) a Netflix, Cahill számára az Amazon dobott mentőövet, hogy újra filmet készíthessen.

I, Origins

Cahill pedig elő is állt egy hozzá méltó történettel, amely első hallásra azon szerelmi történetek sorát gazdagítja majd, mint az Egy makulátlan elme örök ragyogása vagy A nő. Az egyelőre Bliss címen futó produkcióhoz sikerült megnyerni Salma Hayeket és Owen Wilsont, akik örömmel vállaltak szerepet Cahill legújabb víziójában.

A történetben egy elvált férfi (Wilson) kerül egy hajléktalan nő (Hayek) bűvkörébe, és egyre inkább kezd el hinni a nő összeesküvés-elméleteiben.

Hayek karaktere ugyanis meg van győződve róla, hogy a mocskos, egyre elhasználtabb világ, amiben élünk, nem valós – csak egy szimuláció a tökéletes világban. A férfi először nyilvánvalóan kételkedik az elképesztő ötletben, de egyre több jelet vél felfedezni, ami az asszony állításait igazolja.

A film forgatása a napokban kezdődik, a kész alkotást pedig valószínűleg a 2020-as Sundance Filmfesztiválon mutatják majd be.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..