Hírek

Bob Chapek váltja a Disney élén Bob Igert

Disney

Hollywood egyik legnagyobb hatalmú emberének mondott Bob Igert egy igazi veterán váltja a Disney élén: Bob Chapek, a Disney Park divízió vezetője 27 éve van az egeres birodalomnál.

Bob Iger saját elhatározásából távozik a Diseny elnöki posztjáról. Nevéhez fűződik Rupert Murdoch szórakoztatóipari birodalma, a 21th Century Fox megvásárlása tavaly márciusban és a Disney streamingszolgáltatásának tavaly év végi elindítása, de korábban ő vezényelte a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm bekebelezését is. 2005 óta vezette a médiacéget és most sem válik meg tőle: 2021-ig biztosan a cégnél marad ügyvezető elnökként, hogy a vállalat „kreatív törekvéseit” irányítsa.

„Az elmúlt 12 hónapban cég nagyobb és komplexebb lett. Úgy éreztem, hogy a cég financiálisan stabil, a stratégia kialakult, így a lehető legtöbb időt kellene vállalkozásunk kreatív ügyeire fordítanom, mert ez jelenti majd a 2021-es év legnagyobb prioritását“ – mondta el Iger egy keddi konferenciatelefon alkalmával. „A Disney közvetlenül a vásárlóknak értékesített szolgáltatásainak és a Twenty-First Century Fox-szal való integráció sikeres elstartolását követően úgy vélem, ez a megfelelő időpont, hogy átadjam az irányítást.”

„A cég piaci értéke ötszörösére nőtt Iger elnöki idejében” – mondta el Susan Arnold, a Disney igazgatói tanácsának tagja. Tény, hogy az Iger-érában a Disney új szintre lépett: tavaly a világ legnagyobb mozis kasszasikereinek tízes listáján hét filmet készített a Disney, a cég új streamingszolgáltatójának pedig már több mint 28 millió előfizetője gyűlt össze.

A cég Iger utódjául Bob Chapeket nevezi ki; ő lesz az 1920-as években alakult cég hetedik elnöke. Iger így nyilatkozott utódjáról: „Tökéletesen megbízom Bobban és alig várom, hogy közvetlenül vele dolgozhassak a következő 22 hónapban.”

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya