Hírek

Bob Dylan dalokra építi új filmjét Luca Guadagnino

Bob Dylan Blood on the Tracks című albumát dolgozza filmmé Luca Guadagnino, a Sóhajok és a Szólíts a neveden olasz rendezője – írja a The Wrap.

Nem először történik, hogy Luca Guadagnino valami egészen különleges alkotással jelentkezik. A rendező az elmúlt években valahányszor filmet készített, attól hangos volt a filmes világ: tavaly a Szólíts a neveden, idén pedig a Sóhajok feldolgozása miatt került a figyelem középpontjába az alkotó. A Tilda Swintont előszeretettel szerepeltető Guadagnino pedig nem hazudtolja meg önmagát továbbra sem. Egy gyönyörű szerelmes film és egy csontig hatoló horrort követően a populáris zene irányába indul el és közvetett módon Bob Dylant dolgozza fel közelgő filmjében.

A zenész leghíresebb albumára, a Blood on the Tracksre épülő mű eredetileg Rodrigo Teixeira fejéből pattant ki. A producer, aki egyébként tavaly már együtt dolgozott a rendezővel állítása szerint hosszú évek óta dédelgeti ezt a projektet. Az ugyan egyelőre homályos, hogy Dylan albumának számai hogyan is jelennek majd meg a mozivásznon, milyen történeteket építenek majd köréjük, de kezdésnek ennél nem is kell több.

Az biztos, hogy Guadagnino és Teixeira mellett találjuk még Richard LaGravenese-t is, aki a forgatókönyvet írja majd. Állítólag maga a rendező ragaszkodott az íróhoz, akinek nem is kellett több pár hónapnál, hogy megalkossa a projekt alapját.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés