Hírek

Bob Dylan dalokra építi új filmjét Luca Guadagnino

Bob Dylan Blood on the Tracks című albumát dolgozza filmmé Luca Guadagnino, a Sóhajok és a Szólíts a neveden olasz rendezője – írja a The Wrap.

Nem először történik, hogy Luca Guadagnino valami egészen különleges alkotással jelentkezik. A rendező az elmúlt években valahányszor filmet készített, attól hangos volt a filmes világ: tavaly a Szólíts a neveden, idén pedig a Sóhajok feldolgozása miatt került a figyelem középpontjába az alkotó. A Tilda Swintont előszeretettel szerepeltető Guadagnino pedig nem hazudtolja meg önmagát továbbra sem. Egy gyönyörű szerelmes film és egy csontig hatoló horrort követően a populáris zene irányába indul el és közvetett módon Bob Dylant dolgozza fel közelgő filmjében.

A zenész leghíresebb albumára, a Blood on the Tracksre épülő mű eredetileg Rodrigo Teixeira fejéből pattant ki. A producer, aki egyébként tavaly már együtt dolgozott a rendezővel állítása szerint hosszú évek óta dédelgeti ezt a projektet. Az ugyan egyelőre homályos, hogy Dylan albumának számai hogyan is jelennek majd meg a mozivásznon, milyen történeteket építenek majd köréjük, de kezdésnek ennél nem is kell több.

Az biztos, hogy Guadagnino és Teixeira mellett találjuk még Richard LaGravenese-t is, aki a forgatókönyvet írja majd. Állítólag maga a rendező ragaszkodott az íróhoz, akinek nem is kellett több pár hónapnál, hogy megalkossa a projekt alapját.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya