Hírek

„Felfüggesztették” a Bohém rapszódia rendezőjének BAFTA-jelölését

A Bohém rapszódia rendezője elleni zaklatási vádak miatt a brit filmakadémia „felfüggesztette” Bryan Singer jelölését, ám a film továbbra is a kiemelkedő brit alkotások mezőnyében szerepel – írta a BBC hírportálja a szervezet közleménye alapján.

A Queen együttes énekese, Freddie Mercury életéről szóló Bohém rapszódia összesen hét jelölést kapott, hat kategóriában még esélyes a díjakra, melyeket a hétvégén adnak át.

A vádak a The Atlantic című magazin egy cikkében jelentek meg, négy férfit idéznek a lapban, akik nyilvánosan még nem szólaltak meg”. Az 53 éves rendező tagadta a vádakat.

Singert három héttel a Queen-film befejezése előtt menesztették, mert megbízhatatlan magatartást tanúsított a forgatáson”, neve azonban a stáblistán maradt.

Bohém rapszódia

A BAFTA szerdai közleményében azt írta, az amerikai rendező állítólagos tettei teljesen elfogadhatatlanok és összeférhetetlenek” az akadémia értékeivel. Figyelembe veszik, hogy a rendező tagadja a vádakat, ám a felfüggesztés érvényben marad, amíg nem tudni, mi lesz a cikkben tárgyalt ügyek kimenetele.

A Bohém rapszódia öt kategóriában esélyes az Oscarra, az amerikai filmakadémia díjára. Itt találod az összes jelöltet!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com