Hírek

Bollywoodi remake készül A lány a vonatonból

Hindi nyelvű remake készül Tate Taylor Paula Hawkins bestselleréből forgatott filmjéből, A lány a vonatonból. Emily Blunt szerepét Parineeti Chopra játssza majd.

A mumbai bázisú Reliance Entertainment készít remake-et a DreamWorks pszichothrilleréből, aminek feldolgozását a korábban a Netflixnek is dolgozó Ribhu Dasgupta rendezi majd – olvastuk a The Hollywood Reporteren.

A színes-szagos történetekről és zenés-táncos betéteiről elhíresült bollywoodi filmgyártás az utóbbi évtizedben nagy mértékben közelítette alkotói stílusát az amerikai és európai filmkészítési szokásokhoz, de még mindig jellegzetesen más filmeket készítenek egy olyan piacra, ahol a hazai filmek jóval népszerűbbek a más kontinensekről jövőknél. Éppen emiatt nagyon izgalmas, hogy a tipikusan amerikai történet hogyan változik majd India hatására.

A filmet, melyet teljes egészében Londonban forgatnak majd, júliusban kezdik készíteni, a mozikba várhatóan 2020-ban kerül.

Természetesen nem ez az egyetlen készülőben lévő amerikai remake a filmgyártás indiai fővárosában: hamarosan feldolgozás készülhet a Forrest Gumpból, a Keira Knightley-Mark Ruffalo páros nevével fémjelzett Szerelemre hangszerelvéből és a romantikus tinidrámából, a Csillagainkban a hibából is.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya