Hírek

Bombasztikusan szerepel a pénztáraknál az Az

Két olyan gyenge és jellegtelen hétvége után, mint amiket most láttunk, az Az könnyedén győzedelmeskedik a pénztáraknál.


Hirdetés

Mintha mindenki erre spórolta volna a mozijegyre fordítandó pénzét. Stephen King híres regényének első mozifilmes adaptációja ugyanis hatalmas első napi bevételt produkált: 51 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a nézők – bár ebbe beleszámítanak a csütörtöki premier előtti vetítések is. Népszerű filmeknél három nap alatt jön össze ennyi, más filmek meg összesen képtelenek ekkora összeget hozni.

A bohócos horror ráadásul bevételi rekordot is dönthet a hétvégén.

Az előrejelzések szerint ugyanis 100 millió dolláros felett fog kaszálni, ami az év Top 5 legjobb nyitánya közé sorolhatja. Versenytársai a Pókember: Hazatérés 117 milliójával, illetve Wonder Woman 103 milliós és a Halálos iramban 8. 98 milliós első hétvégéjével. Ha mindhármat lefölözi, akkor az példátlan rekordot jelentene: horrorfilm ugyanis még sosem kezdett ilyen jól.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés