Hírek

A Bond 25-höz újból rendező kerestetik

Danny Boyle távozásával ismét elkezdett nézelődni az MGM a rendezők közt a közelgő James Bond-filmhez. Új nevekkel is bővült a jelöltek listája.

A Deadline információi szerint az MGM máris konkrét neveken gondolkodik, hogy átvegyék a stafétát a kreatív nézeteltérések miatt lelépő Danny Boyle-tól. Bár James Bond mindig angol marad, a rendezők jöhetnek a legkülönbözőbb országokból. Így lehet az is, hogy a Mielőtt meghaltam, az Éles tárgyak és a Hatalmas kis hazugságok rendezőjét,

Jean-Marc Vallée-t is a mixbe tették.

A francia direktor mellett Edgar Wright a másik új név, aki legutóbb a Nyomd, bébi, nyomd!-dal robbantott nagyot. Stílusa azonban nem hasonlít a Daniel Craig-éra titkosügynökös mozijaihoz, így ő furcsa választás lenne. A további nevek közt természetesen ott vannak a korábbi esélyesek is. A ’71direktora Yann Demange és A préri urait jegyző David Mackenzie elvileg még könnyen lehet befutó.

Danny Boyle

Az alábbi nevek egyelőre csak szóbeszéd szintjén merültek fel, semmilyen hivatalos bejelentés nem kapcsolódik hozzájuk. Danny Boyle-ról például nem keringtek pletykák, mielőtt kiválasztották volna a feladatra.

A mostanában felbukkanó nevek közül Jean-Marc Vallée tűnik a legizgalmasabb választásnak. Számára az akciófilm műfaja izgalmas váltás lehet, és Sam Mendes Skyfalljának magasságába (vagy még magasabbra) is emelkedhet az ötödik Craig-film. Persze erről egyelőre csak feltételes módban beszélhetünk.

A Bond 25 bemutatója egyelőre jövő novemberre tehető, de a rendezőválasztás miatt könnyen tolódhat a premier 2020-ra.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.