Hírek

Bong Joon-ho lerázza Hollywoodot és inkább Tarantino útját járja

Parasite

A neves dél-koreai rendező, Bong Joon-ho tudja, hogyan kell nemet mondani a tudatos karrierépítés érdekében.

Igaz, a dél-koreai filmgyártás már hosszú évek óta gyűjti rajongóit a világ minden pontján, az ország idén egy új sikert is elkönyvelhetett magának: Bong Joon-ho filmje, az Élősködők lett az az alkotás, ami elhozta a távol-keleti ország első Arany Pálmáját – és a Torontói Filmfesztiválon elért siker után szinte biztos, hogy

megszerzi Dél-Korea első Oscar-jelölését is az idén új nevet kapott kategóriában, a „Legjobb nemzetközi játékfilmek” között.

Persze ezzel koránt sincs vége, hisz a filmet Amerikában forgalmazó Neon már közölte, nem elégszenek meg ennyivel, hanem megpróbálják azt, amit tavaly a Netflix a Romával, azaz kampányolni fognak, hogy az Élősködők bejusson a legjobb filmek közé is, valamint a rendezőnek is szerveznek egy Oscar-kampányt.

Nem ördögtől való az ötlet, hisz Bong Joon-ho már rég nemzetközi vizekre evezett olyan angol vagy részben angol nyelvű produkciókkal, mint a Snowpiercer vagy az Okja, és egy interjúban most azt is elárulta, hogy már Hollywood is szemet vetett rá. „A Snowpiercer után rengeteg forgatókönyvet kaptam a hollywoodi stúdióktól, főként akciófilmekét, horrorokét és science fiction történeteket” – mondta a rendező az IndieWire újságírójának. A sok ajánlatból azonban egyet sem fogadott el, mert ahogy kijelentette,

„inkább úgy építi a karrierjét, mint Quentin Tarantino, vagyis csak saját forgatókönyvből akar filmet készíteni.”

Reméljük, ez azt is jelenti, hogy ahhoz sem lesz köze, amiről a napokban egyre többet pletykálnak: az Élősködők amerikai remake-jéhez.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com