Hírek

Bonnie és Clyde, a másik oldalról – The Highwaymen előzetes

Két veterán nagyágyú, Woody Harrelson és Kevin Costner összefog, hogy texas rangerként levadássza a legendás Bonnie és Clyde gengszterpárost a The Highwaymen című filmben.

A kosztümös gengszterfilmet a Netflix számára rendezi John Lee Hancock. A The Highwaymen Bonnie és Clyde történetét meséli el annak a két texas rangernek a szemszögéből, akiknek a feladata volt elkapni a hírhedt rablókat. A film ezt a perspektívát láthatóan teljesen komolyan veszi, hiszen az előzetesben szinte kizárólag a két főszereplőt mutatják, Bonnie-t és Clyde-ot nincs lehetőség alaposabban szemügyre venni.

A The Highwaymen Hancock első rendezése a 2016-os, McDonald’s-os Az alapító óta. A rendező korábban elég vegyes filmeket készített, a Banks úr megmentésétől és A szív bajnokaitól az Alamóig, így kissé meglepőnek tűnhet az R-besorolású filmre váltás. Azonban forgatókönyvíróként többször érintette a bűnfilm műfaját, hiszen neki köszönhető két Clint Eastwood-film, a Tökéletes világ és az Éjfél a jó és a rossz kertjében forgatókönyve. Előbbinek ugyanúgy Kevin Costner volt a főszereplője, mint a legújabb darabnak.

Costnernek ez az első filmje a 2017-es Elit játszma mellékszerepe óta (bár tévében a Yellowstone-ban látható volt), Harrelson viszont végigjárta a tavalyi év blockbustereit, hiszen a Solóban és a Venomban is felbukkant. Mellettük Kathy Bates, John Carroll Lynch, Kim Dickens és Thomas Mann játszik a filmben.

Mielőtt a The Highwaymen a Netflixre költözik március 28-án, a világpremierjét a South by Southwest fesztiválon tartják március 10-én.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu