Hírek

Borat, a kazah nép nagy fehér gyermeke visszatér, és már azt is tudjuk, hogy mikor!

Szeptember elején bombaként robbant a hír, miszerint nem csak lesz, de egyenesen el is készült a Borat második része, mostanra pedig az igencsak közeli és sokatmondó premierdátumról is lehullt a lepel. Alaposan felpörögtek az események.

A Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika után 14 évvel Sacha Baron Cohen ismét garázdálkodott, és míg a járványhelyzet közben nagyjából mindenki kizárólag a járványhelyzettel volt elfoglalva, addig

Cohenék titokban leforgatták a botrányfilm második részét.

Örömteli hír, hogy erre már csak kevesebb, mint egy hónapot kell várnunk. Az amerikai elnökválasztáshoz (november 3.) igazítva pár nappal előtte, október 23-ától lesz elérhető a film az Amazon prime videón. Nem meglepő módon tehát a folytatás sem fog kesztyűs kézzel bánni a politikai szereplőkkel. Ezzel a taktikával egyébként, mint mindig, idén is több film él, például a vadonatúj minisorozat, a The Comey Rule, ahol Brendan Gleeson bújik Trump bőrébe.

A hírek szerint Cohenék a világ különböző pontjain forgattak, mely során a komikus-színésznek kétszer is golyóálló mellényt kellett viselnie, olyan veszélyes helyzetekbe került. Cohen egyébként az elmúlt hónapokban fel-felbukkant különös öltözékekben különféle eseményeken. A második rész hírének fényében már egyértelműnek tűnik, hogy ezek a film anyagául szolgálnak majd.

Például mikor egy washingtoni konzervatív gyűlésen arra buzdította a tömeget, hogy provokáló dalokat énekeljenek

– írja a Collider.

Gyanús hát, hogy ezúttal is éltek az alkotók az első rész jól bevált receptjével. Azaz, hogy a forgatás során a szereplők zöme nem tudta: valójában egy áldokumentumfilm résztvevői.

Ha ezek alapján nem kaptunk volna kedvet a folytatáshoz, akkor lássuk a címét, ami az elsőhöz hasonlóan bitang és fordítógyilkos. Nagy levegő: Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan.

Ízelítő is érkezett már a filmhez egy kamu Twitter-oldal bejegyzésének formájában. Íme:

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés