Fókuszban Hírek

Zokogva veszi át az európai Oscart Borbély Alexandra

Borbély Alexandra és Peter Simonischek az Európai Filmakadémia szombati gáláján
Borbély Alexandra és Peter Simonischek az Európai Filmakadémia szombati gáláján

Instant legendássá vált Borbély Alexandra, a Testről és Lélekről főszereplőjének köszönőbeszéde a szombati gálán. Az Európai Filmakadémia megosztotta a beszédet, amitől szem tényleg nem maradt szárazon.

Amint arról beszámoltunk, Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című filmjének főszerepéért Borbély Alexandra elnyerte a legjobb színésznő díját az Európai Filmakadémia szombati gáláján. Az Akadémia most feltöltött videójában az est egyik legmeghatóbb pillanatának nevezte a köszönőbeszédet.

A díjat két tavalyi győztes, Sandra Hüller és Peter Simonischek, a Toni Erdmann két főszereplője adta át a színpadon is zokogó Borbélynak. A beszéd – és egyáltalán az egész hangulat – valóban nagyon megindító volt. Nemcsak a díjazott, hanem ellenfelei is csillogó szemmel nézték az eseményt. Jó ütemben vágják be a kategória két ülve maradt színésznőjét, Florence Pugh-t (Lady Macbeth) és Juliette Binoche-t (Jöjj el napfény!) is, ahogy szemmel láthatóan Enyedi Ildikó is szemét törölgeti.

Borbély Alexandra köszönőbeszédében a következőket mondja: „Nem tudok beszélni. Előre leírtam a szövegemet, ott van a táskámban, de most ezt képtelen vagyok elővenni. Köszönöm az Akadémiának… bocsánat… Köszönöm Enyedi Ildikónak, hogy ilyen nagy lehetőséget adott nekem. (taps) Egyszer már kaptam színészi díjat színházi alakításért, de ez az első filmszerepért járó díjam. Köszönöm az egész stábnak, szüleimnek, hogy támogattak ebben a hülye ötletben, hogy színésznő legyek. Köszönöm mindenkinek.”

European Actress 2017 – Alexandra Borbély

One of the most moving moments of the 30th European Film Awards. Alexandra Borbély receives the award European Actress 2017 for ON BODY AND SOUL. #efa2017

Közzétette: European Film Awards – 2017. december 12., kedd

A színésznő egyébként a gála után az Indexnek adott interjúban megemlítette, több apró jel arra mutatott, hogy megkapja ezt a díjat. Noha nem hisz az ilyenekben, valamiért mégis bekövetkezett. Ez tört fel belőle, amikor meghallotta a nevét.

A Testről és Lélekről egyébként négy kategóriában is jelölt volt az Európai Filmakadémia idei díjátadó ünnepségén, amiből ezt az egyet váltotta díjra. Az este nagy győztese A négyzet című svéd társadalmi szatíra volt, ami hat kitüntetéssel távozott.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..