Hírek

Börtöndrámában játszhat Mahershala Ali

Igaz történetet dolgoz majd fel a Solitary, amely egy memoárra épülő börtöndráma lesz. Állítólag Mahershala Ali főszereplésével – írja a Variety.

A kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali alakíthatja a főszerepet a Fox Searchlight készülő börtöndrámájában. A Solitary egy 43 évre bebörtönzött férfiról szól majd Albert Woodfox idén megjelent memoárja alapján.

Az eredeti könyv címe Solitary: Unbroken by Four Decades In Solitary Confinement, My Story of Transformation and Hope, és az író Woodfox mellett Herman Wallace történetét meséli el. Kettejüket 1972-ben fogták el gyilkosságért, ’74-től pedig az Angola börtön magánzárkáiban megkezdték több évtizedes szenvedésüket. A ’90-es években aktivisták megpróbálták elérni, hogy engedjék őket szabadon. Wallace 2013-ban távozhatott, mert végső stáidumú rákban haldokolt, szabadon engedése után pár nappal el is hunyt. Woodfox végül 2016-ban szabadult.

A börtönéveik alatt a Fekete Párduc Párt tagjaiként a jobb körülményekért és az igazságosabb bánásmódért harcoltak mindketten.

A projekt ugyan még nagyon a kezdeti stádiumban van, se író, se rendező nincs még hozzácsatolva, ha azonban Mahershala Ali tényleg elvállalja a főszerepet, biztosan nagyon hamar hallunk újabb nevekről a stábból.

Alit a hazai közönség legutóbb a Zöld könyvben és az Alita: A harc angyalában láthatta moziban, a Törvény nevében 3. évada főszereplőjeként pedig a kisképernyőn csillogtatta meg tehetségét. Elkövetkező projektjei között egy sci-fi thrillert (Sovereign) találunk, illetve egy animációs sorozathoz (Invincible) adja majd a hangját.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.