Hírek

Borzalmas hanggal is szerethető Meryl Streep – Florence Foster Jenkins előzetes

FlorenceFosterJenkins

Meryl-Streep-Florence-Foster-Jenkins Florence Foster Jenkins kislány kora óta arról álmodozik, hogy énekesnő lesz, csak hangja nincs hozzá. Ezt azonban ő nem tudja. Komoly, ugyanakkor szerethető és varázslatos kosztümös filmnek ígérkezik a Meryl Streep főszereplésével készült dráma, mely az álmainkról és a szerelem erejéről mesél a 40-es évekbeli New Yorkban.

A filmet a Stephen Frears rendezi, akitől olyan komoly és sikeres drámákat láthattunk, mint a Veszedelmes viszonyok, A királnyő vagy a Philomena – Határtalan szeretet. Abban tehát biztosak lehetünk, hogy emberi és megható alkotás lesz a Florence Foster Jenkins, amely olykor kellemes humorral enyhít a komorabb pillanatokon.

Az igaz történetet feldolgozó alkotásban Meryl Streep egy zenebolond asszonyt alakít, akinek egész élete az éneklés körül forgott. Kár, hogy nem volt jó hangja. Védelmező és támogató férje, az angol úriember és elismert színész (Hugh Grant) azonban ameddig csak lehetett, titkolta előle a szomorú tényt. Egy nap azonban Florence Foster Jenkins kitalálja, hogy nagyközönség előtt, élőben szeretne koncertet adni egyik legkedvesebb színházában.

A bonyodalmakkal teleszőtt dramedy hol humoros, hol komorabb hangvételben mutatja be a beteg asszony és az érte bármit megtenni kész férje kapcsolatát és történetét, amely bárhogy is nézzük, nem végződhet túl jól. A totális megsemmisülés és csalódottság vár a nőre, hacsak nincs valami csoda, amellyel több száz embert át lehet verni. Láttunk már ilyet, úgyhogy ki tudja.

A filmben a mindig hibátlan Meryl Streep most is tökéletes átalakuláson megy át, ahogy a naiv és tehetségtelen, de lelkes amatőr énekesnőt, Florense Foster Jenkinst alakítja. Hugh Grant játéka is ígéretesnek tűnik, noha az előzetesben egyelőre legtöbbször csak kínosan mosolyog a hitetlenkedő és felháborodott reakciókra felesége hangja hallatán. További szerepekben Rebecca Ferguson, Simon Helberg, Neve Gachev és John Kavanagh.

A film augusztusban érkezik az amerikai mozikba, magyar forgalmazásáról egyelőre nem tudni, de mi reménykedünk, mert ha nem is lesz az év legmeghatározóbb alkotása, egy nyári estén tökéletes lenne elkalandozni a 40-es évek New Yorkjába.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya