Hírek

Borzongunk Charlie Kaufmantól – I’m Thinking Of Ending Things előzetes

A befejezésen gondolkozom után ismét jön egy csavaros Kaufman-mű.

Megérkezett az előzetes Charlie Kaufman új filmjéhez, ami alapján már elmondhatjuk, hogy az I’m Thinking Of Ending Things igazi libabőrös thriller lesz. 

Charlie Kaufman I’m Thinking Of Ending Things címmel készített pszichológiai thrillert a Netflixnek, aminek már elérhető az első előzetese. A film Iain Reid 2016-ban megjelent azonos című kultikus bestseller könyvén alapul. A szürreális, valósággal játszadozó történet jó kezekbe került Kaufman személyében, aki így írta le a végeredményt:

„Magány, reménytelenség és megbánás – ezek a témák szövik át a filmet.”

A sztori egy fiatal lányról szól, aki elindul meglátogatni újdonsült barátjának, Jake-nek a szüleit. Bár eddig minden jól alakult a kapcsolatukban, a lány mégis a szakítást tervezi, de nem viszi rá a lélek. Mikor megérkeznek a szülők házába, egy sor furcsa esemény veszi kezdetét. A lány elkezdi megkérdőjelezni saját ítélőképességét és a körülötte lévő világ valóságát.

A főszerepet, miután Brie Larson otthagyta a projektetJessie Buckley vette át, aki ezelőtt a Judy-ban és a Csernobilban kapott kisebb szerepeket. A szereplőgárdában találjuk még Jesse Plemons-t, David Thewliss-t és Toni Collette-t, akinek köszönhetően garantált lesz a borzongás. Külön kiemelendő a film operatőre, Lukasz Zal, aki legutóbb a Hidegháború című lengyel drámát fényképezte gyönyörűen.

Az I’m Thinking Of Ending Things Charlie Kaufman negyedik rendezése. Eredetileg a John Malkovich menet és az Egy makulátlan elme örök ragyogása filmek forgatókönyvírójaként szerzett magának hírnevet. Egész későn, 50 éves korában ült bele először a rendezői székbe. Kaufman legutóbbi rendezése az Anomalisa című stop motion dráma volt.

 

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com