Hírek

Úgy tér vissza, hogy el se ment – a Bosszúállók: Végjáték egy régi trükkel akar a csúcsra törni

endgame

Igaz, hogy még játsszák a mozik, de júliusban „visszatér” a mozivásznakra a Marvel gigantikus blockbustere, a Bosszúállók: Végjáték.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a Bosszúállók: Végjáték „új bemutatója” egy 18 másodperces felvezetővel bővül majd, amelyben a rendező, Anthony Russo szól a közönséghez. Ezen kívül az új verzió tartalmaz majd egy, az eredetiből kimaradt jelenetet a stáblista után, ahol majd a közelgő Pókember: Idegenbenre is vethetnek egy pillantást a nézők.

Magyarországon július 11-től látható majd ez a bővített verzió (a forgalmazó tájékoztatása szerint a bővített részek magyar felirattal nézhetők), ami ugyan sok újat nem kínál, de ahogy a gondosan kiszámított Marvel-univerzumban mindennek, így ennek az ismétlésnek is van oka,

és ez valószínűleg a bevételi lista abszolút meghódítása.

Ahogy arra a The Hollywood Reporter is felhívja a figyelmet, a filmnek már csak 38 millió dollár hiányzik ahhoz, hogy megelőzze az Avatart, vagyis hogy minden idők legtöbb bevételt hozó filmjévé váljék. Persze, ha az inflációt is beleszámoljuk, akkor legfeljebb a tizenötödik hely lehet meg, de ez már más kérdés.

A módszer nem új, ugyanezt alkalmazta pár éve A sötét lovag is, amelynek bevételeit 2009 januárjában elstartolt újrabemutatás (az eredeti premier 2008 júliusában volt) lökte egymilliárd dollár fölé. De az ominózus Avatar is élt ezzel a módszerrel, amelynek 9 perccel bővített változatát 2010 augusztusában küldték újra moziba. Ironikus módon akkor ez 33 millió dollárt ért, nagyjából annyit, amennyi most a Végjátéknak hiányzik az első helyhez.

Szóval most a rajongóknál a labda, aki segíteni akar, annak irány a mozi.

A többiek pedig kénytelenek lesznek megvárni a bő egy hónap múlva esedékes Blu-ray- és online megjelenést.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya