Hírek

Bosszúállónak áll Peter Dinklage

A Trónok harca legjobbja, Peter Dinklage szuperhősnek áll: a színész a Legendary rebootjában alakítja Toxikus Bosszúállót – írja a Deadline.

Bosszúállóként tér vissza a nagyvászonra Peter Dinklage. No nem a Marvel jól ismert képregényes seregére kell ezúttal gondolni, hanem a Troma Entertainment ’80-as évekbeli szuperhősére.

A komoly múlttal rendelkező igazságosztó, Toxikus Bosszúálló történetét most a Legendary hozza el ismét nekünk.

1984-ben érkezett a franchise első darabja, A Toxikus Bosszúálló, Michael Herz és Lloyd Kaufman rendezésében. A címszereplőt akkor Mitch Cohen alakította: tőle veszi most át a szerepet Dinklage.

Trónok harca-hét: A médiakritika manifesztációja – Peter Dinklage-portré

A low-budget akciófilm a maga korában igencsak sikeres volt, a népszerűségét pedig szépen meg is lovagolták. A filmhez további három folytatás is érkezett, de a történetet színházi musicalként is előadták, sőt, gyermekeknek szóló sorozat is készült belőle. Ami azért is különös, mert az éjféli idősávban vetített alkotás állítólag extrém szinten brutális és erőszakos.

És noha nem a hivatalos Marveles bosszúállók sorából való a figura, Toxikus Bosszúálló saját MCU képregényt kapott anno a ’90-es évek elején. Igaz, a kiadvány mindössze 11 számot élt meg 1991 és ’92 között.

A címszereplő egyébként egy visszahúzódó okostojás, akit egy hordónyi mérgező anyagba dobnak. Az eltorzult és szupererős alak azonban haragját a jók megsegítésére fordítja: a különös szuperhősnek először fiát és barátait kell megmentenie, később pedig New Jersey utcái tisztítja meg a bűntől.

Az új alkotás a Legendary égisze alatt készül el Macon Blair rendezésében, akitől az I Don’t Feel at Home in This World Anymore című filmet is kaptuk néhány éve.

Az eredeti ’84-es filmet jegyző Herz és Kaufman pedig producerként térnek vissza a projekthez, amely lehetőséget ad Peter Dinklage-nek, hogy a különutas szuperhősök táborát gazdagítsa.

A színész egyébként igencsak elfoglalt lesz a közeljövőben: Jason Momoa oldalán egy vámpíros horrorban játszik majd, szerepel egy musicalben (Cyrano), egy animációban (Hitpig) és egy krimiben is Noomi Rapace mellett. Továbbá Mel Gibson Vad banda remake-jében is feltűnik, hogy aztán összeálljon Josh Brolinnal a Brothers című vígjátékhoz. Ha pedig mindez nem lenne elég, egy Tyrionhoz hasonló karakterrel is készül Dinklage: a The Dwarf című filmben egy ravasz és manipulatív figurát alakít a középkori Itáliában.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.