Hírek

Botcsinálta műkincs csempészek – Itt a Pesti Balhé első előzetese!

2020 nyarának egyik nagy sikere lehet a Pesti Balhé című új magyar film. A műkincs(vissza)rablós vígjáték első előzetese nagyon ígéretes.

A történet szerint az egykori gimis haverok csapatba verődnek, és kiötlik, hogy egyikük sajátos stílusban készült festményét belopják (!) egy árverésre. A trailer alapján mozgalmasnak és fordulatosnak ígérkezik a film, igazi nyáresti szórakozást nyújtva.

A Pesti Balhé szereplőgárdája is több mint biztató. A film főszerepét a BUÉK-ból és az Aranyéletből is ismert Mészáros Béla alakítja. Természetesen Szabó Simon, a kortárs magyar filmvígjátékok alapembere is játszik a moziban. Rajtuk kívül Petrik Andrea, Elek Ferenc, Inotay Ákos és Jászberényi Gábor is domborít Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi) alkotásában, továbbá

színjátszásunk olyan nagyságai is tiszteletüket teszik kisebb szerepekben, mint Hegedűs D. Géza vagy Reviczky Gábor.

A film a tervek szerint tehát jövő év nyarán kerül majd a hazai mozikba.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com