Hírek

Box Office 13. hét: Amerikában alacsonyan, de szárnyalt a Dumbó, nálunk maradt az élen Marvel Kapitány

A vegyes kritikák ellenére is tartja magát a Dumbó.

Megvannak a hétvégi box office adatok, és a legújabb Disney-film korántsem muzsikál túl jól. Nem úgy a Marvel Kapitány, amely ismét vezeti a hazai bevételi listát.

A hazai mozikban továbbra is a Marvel Kapitányé a legmagasabb hétvégi bevétel, noha a Marvel felemásra sikerült filmje harmadik hete fut már. A frissen bemutatott Dumbó ugyan megközelítette a 18 ezres össznézőszámot, de az, hogy mégsem tudta legyűrni a több hete versenyző Brie Larson-filmet, sokat elárul a magyarok érdeklődéséről és a film jövőjéről itthon. Az előző hét másik fontosabb premierje, a Túltolva még a repülő elefántnál is csúnyábban teljesített: a Matthew McConaughey főszereplésével készült laza, drogozós-bulizós-költészetes alkotás mindössze 8 ezer embert érdekelt idehaza. Ezzel a hétvégi lista 5. helyéig jutott csak el a film.

Jordal Peele horrorja, a Mi a harmadik helyen áll, míg az Így neveld a sárkányodat 3. a 4. pozíciót foglalja el. Úgy tűnik, a Zöld könyv Oscar-sikere még mindig kitart, hiszen a filmet több mint egy hónapja mutatták be, és még most is hozta a 8. helyet a hétvégén.

Észak-Amerikában kicsit máshogy alakult a lista: a Dumbó itt elvitte a dobogót, de a Disney többi alkotásához képest siralmasan alacsony bevétellel. A film mindössze 45 millió dolláros eredménye elég rosszul mutat olyanok mellett, mint a 103 millió dolláros A dzsungel könyve, a 116 millió dolláros Alice Csodaországban vagy a 174 millió dolláros A szépség és a szörnyeteg. A tengerentúli listán a Mié a 2., míg a Marvel Kapitányé a 3. hely. Őket követi az újabb beteg-tiniszerelmes film, a Five Feet Apart, az Unplanned, a Wonder Park és az Így neveld a sárkányodat 3.

Érdekesség, hogy az amerikai nézőket sem érdekelte a Túltolva: a filmet mind a Hotel Mumbai, mind a Tyler Perry’s A Madea Family Funeral című filmek megelőzték a legjobb tízes listán.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com