Hírek

Box Office 18. hét – A Végjáték leszorította a Titanicot

Ahogy azt meg is jósolták, a Bosszúállók: Végjáték elérte és meg is haladta a 2 milliárd dolláros összbevételt. Ezzel pedig minden idők második legsikeresebb filmje lett a Marvel csoda. A hazai mozik bevételei pedig szintén ehhez tettek a legtöbbet.

Befutottak a hétvégi adatok, és a Végjáték dominanciája még mindig hihetetlen. Ráadásul a film még csak két hete fut, így esélyes, hogy a következő pár hétben még uralni fogja a kasszákat. A Marvel szuperhősös filmje átlépte a 2 milliárd dolláros összbevételt, ezzel pedig letaszította a dobogó második fokáról a Titanicot. És amíg az előző héten durva találgatás volt csak, hogy az Avatart is utoléri a film, mára ez teljesen reálissá vált. Sőt, sokak szerint a 3 milliárdos határ sem lehetetlen, amivel magasan minden idők legjövedelmezőbb alkotása lenne a Bosszúállók széria zárása.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az észak-amerikai mozis lista második fokán a The Intruder áll, egy misztikus dráma Dennis Quaid főszereplésével. Ezt követi Seth Rogen és Charlize Theron vígjátéka, a Csekély esély, illetve az Undopofik. A Marvel Kapitány továbbra is szép számokat hozva csücsül az 5. helyen. A víz alatt ragadt kisfiú története, a Breakthrough a 6., A gyászoló asszony átka pedig a 7. helyre jutott ezúttal. A Shazam! majd’ másfél hónappal a bemutatása után is benne van a top tízben. A 9. helyen szintén egy több hete futó vígjáték, a Little áll, míg a sort a legfrissebb élőszereplős Disney-mese, a Dumbó zárja.

A vegyes kritikák ellenére is tartja magát a Dumbó.

A magyar moziknál is maradt a bevételi és nézettségi lista élén a Végjáték. A film 2. hete fut csupán, de bevételre máris megelőzte a tavalyi év legsikeresebb filmjét, a Bohém rapszódiát. A top tízes lista további címei között kicsit meglepően három családi-gyerekfilmet is találunk, egy kis tini romantikával, horrorral és további szuperhőssel fűszerezve.

Ez volt a Két lépés távolság első hétvégéje, és a haldokló szerelmes fiatalok egyből dobogóra repültek. Őket követi egy mackós animáció, a Csodapark, melyet egy oroszlános családi film, a Mia és a fehér oroszlán követ. A magyar mozis trendektől egy kicsit eltérően az 5. helyen álló A gyászoló asszony átka most az egyetlen horror, ami felfért a listára, igaz, harmadik hete fut, így ez elég szép eredmény.

Nézd meg a Két lépés távolság magyar nyelvű előzetesét!

A Shazam! a 6., az igaz történetet feldolgozó Hotel Mumbai a 7. helyig jutott. Őket követi egy újabb, ezúttal madaras animáció, a Manu, a legsirályabb fecske. A Szürke ötven árnyalatának tiniváltozata, a Miután 4 hét elteltével is helyet szorított magának a legjobb tízben. A sort pedig a Judy Dench szereplésével készült kémfilm, A vörös ügynök zárja.

A Miután nem véletlenül ragadt meg a top 10-ben: meglepően jobb, mint amire számít az ember

A következő hét azonban megint kicsit felrázhatja a listát, hiszen érkezik az anti-supermanes film, egy francia krimi-vígjáték, az Anne Hathawayes luxus-rablós heist film és természetesen a Pokémon – Pikachu, a detektív is. És habár a nézettségi és bevételi toplistára aligha kerül fel, érkezik az egyik legkülönlegesebb hazai alkotás is 2019-ből: jön a Pécsi szál, amely a magyar alternatív zene legnagyobbjait szólaltatja meg.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés