Hírek

Box office: az Agymanók 2. két hét alatt az év eddigi legsikeresebb filmje lett

Tovább menetel az Agymanók 2.: mindössze két hétvége alatt 724,4 millió dollárt hozott a kasszáknál világszerte, ezzel 2024 legnagyobb bevételű filmje lett, letaszítva a trónról a Dűne 2-t. Itthon ez minden idők legtöbb bevételét hozó Pixar-filmje.

Halmozza a rekordokat a Pixar új animációs filmje. Az Agymanók 2. két hétvége után világszerte 724,4 millió dolláros bevételt ért el, amelyből 355,2 millió dollár az Egyesült Államokban szerzett bevétel és 369,2 millió dollár a nemzetközi bevétel. Az eredmény a 2024-es év eddigi legnagyobb bevételt hozó filmjévé teszi a folytatásfilmet, megelőzve a korábbi listavezető Dűne: Második részt (ami egyébként szintén folytatás), amely 711,8 millió dollárnál tart – írja a Collider.

Az USA-ban a második hétvégén elért 100 millió dolláros bevétellel belépett abba a mindössze hét filmet számláló elit klubba, amely elérte ezt a mérföldkövet olyan filmek mellett, mint a Star Wars: Az ébredő Erő és a Bosszúállók: Végjáték. A film egyben a hetedik legmagasabb második hétvégét produkálta a történelemben,

megelőzve a Barbie 93 millió dolláros bevételét.

Figyelemreméltó továbbá, hogy az Agymanók 2. a legjobb második hétvégét produkálta animációs filmek történetében, megelőzve a Super Mario Bros 92 millió dollárját. Eközben a legkedvezőbb második hétvégi csökkenést érte el a 150 millió dollárnál erősebben nyitó filmek közül 40%-os visszaeséssel, megelőzve a Star Wars: Az ébredő Erőt.

Nemzetközi szinten az Agymanók 2. jelenleg a harmadik legnagyobb bevételt hozó film 2024-ben és jó úton halad afelé, hogy megelőzze a Godzilla X Kong 371,3 millió dolláros bevételét. A film több rekordot is megdöntött a különböző országokban. Olaszországban minden idők második legmagasabb nyitóhétvégéjét jegyezte, közvetlenül a Bosszúállók: Végjáték mögött, és öt nap alatt a 2024-es év legnagyobb bevételt hozó filmje lett. Brazíliában is hasonló sikereket ért el: a második legmagasabb nyitóhétvégét produkálta, és mindössze négy nap alatt az év legtöbb bevételt hozó filmje lett.

Magyarországon, Törökországban és Libanonban az Agymanók 2. minden idők legtöbb bevételt hozó Pixar-filmje. A Filmforgalmazók Egyesülete adatai szerint itthon is toronymagasan vitte a hétvégét a film a Bad Boys: Mindent vagy semmit és a Motorosok előtt: az előző hétvégéhez képest mindössze 6%-os csökkenés után 81 215 néző volt rá kíváncsi, ami 190 168 440 Ft bevételt jelent. Így már összesen 207 338-an látták a filmet, akik 477 600 150 forintot fizettek a jegyekért.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com