Hírek

Box office: az Üveg nyerte a hétvégét

üveg

Amerikában és világszerte is az Üveg hozta a legtöbb bevételt a hétvégén, az Aquaman átlépte az 1 milliárd dolláros határt, és van egy meglepetésvendég is a listán.

Az USA-ban – ahol egyébként hosszú hétvégének örülhetnek a mozinézők – 40 millió, világszerte pedig további 48,5 millió dollár bevételt hozott M. Night Shyamalan új filmje, az Üveg. A 2000-es Sebezhetetlen és a 2016-os Széttörve folytatása hétfőn becslések szerint még további 7 millió dollárt szerezhetett Amerikában, így várhatóan négy nap alatt 95,5 millió dollárnál fog tartani. A vegyes kritikai fogadtatás ellenére ezzel az Üveg megelőzte előzményét, a Széttörve című filmet.

A bevételi listák további helyezései különböznek az amerikai és az egyéb piacokon. Nemzetközileg a második helyet az Űrdongó szerezte meg (a hétvégén 20,9 millió dollárt szerzett, ezzel már 400 millió dollár összbevételnél jár 64 országból). Travis Knight filmje Kínában hasít leginkább, ahol már harmadik hete vezeti a bevételi listát. A nemzetközi dobogó további helyein az Aquaman (14,3 millió dollár, eddig 1,06 milliárd dollár összbevétel) és a Bohém rapszódia (11,3 millió dollár, eddig 800 millió dollár összbevétel) áll.

Ezzel párhuzamosan Amerikában

a második helyet a The Upside, azaz az Életrevalók amerikai remake-je szerezte meg: az első hétvége megnyerése után második hétvégéjén további 15,67 millió dollárt hozott, várhatóan hétfőn ez 19,5 millió dollárra nő majd. Így a Kevin Hart és Bryan Cranston főszereplésével készült film már 47,82 millió dollárnál tart a hazai piacon, nemzetközileg viszont mindössze 4,1 millió dollárt szedett össze 33 országban. Az amerikai mozikban ezt követi a harmadik helyen az Aqaman, ami az ötödik mozis hétvégéjén 10 millió dollárt hozott. Ám a verseny ezen a ponton nagyon szoros, meglepetésre a DC legújabb szuperhősfilmjét szorosan követi egy japán anime, a Dragon Ball Super: Broly. Így a hosszú hétvége végén, hétfőn akár még át is veheti a vezetést a 20. Dragon Ball-film, ami nemzetközileg már 50 millió dollár bevételnél jár.

Mint a Variety emlékeztet rá, bár az Üveg megdobta a számokat, az eddigi amerikai eredmények 13%-kal még mindig elmaradnak a 2018-as azonos időszak számaitól. Várhatóan idén csak a legnagyobb durranások, mint a Bosszúállók: Végjáték, az Az 2. része vagy Az oroszlánkirály hozzák vissza a moziba járók kedvét.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..