Hírek

Box Office: csendes hétvége a Doctor Strange előtt

Mivel mindenki a legújabb Marvel epizódra vár, csekély bevétellel zárult a hétvége a mozikban.

A Universal és a DreamWorks Animation Rosszfiúkja nyerte a május elsejei hétvégét Amerikában – írja a The Hollywood Reporter. A film a nyitó hétvége óta mindössze 33%-ot esett (ami kiváló mozinézői értékeléseket jelez), így a hétvégi 16 millió dollárjával összesen 44 milliónál jár hazájában, és 119 millió dollárnál világszerte.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A második helyezett a Sonic, a sündisznó második része 11 millió dollárral – ez a film viszont már 161 milliónál jár Amerikában és 323 millió dollárnál világszerte, ami különösen a járványt követő fellendülés időszakában nagyszerű eredmény.

Harmadik lett a május elsejei hétvégén a Warner Bros. Legendás állatok: Dumbledore titkai című filmje. Mostani 8 millió dollárjával 80 milliónál jár az Egyesült Államokban, ami kétségkívül csalódás a stúdió számára még a mostani időszakban is; világszerte azonban még 250 milliót hozzáadott ehhez a bemutatója óta, tehát legalább a globális bevétel elviselhető (épp csak, egy Harry Potter film számára).

A különleges Az északi folytatta a mélyrepülést: 6 milliót szerzett a hétvégén, összesen csupán 22 milliót elérve hazájában. A Minden, mindenhol, mindenkor 5 és fél millió dollárt hozott, ami viszont egy indie rétegprodukció számára igen szép eredmény, és az összességében begyűjtött 26 millió dollárja is ünneplésre ad okot az alkotók számára.

Liam Neeson függetlenfilmje, a Memory utolsó lett: ez volt a hétvége egyetlen széleskörű premierje, de mindössze 3 millió dollárt szerzett, ami igencsak árnyékot vet Neeson közönségvonzó erejére.

A következő hétvége azonban várhatóan felrobbantja a mozikasszákat: érkezik ugyanis a Doktor Strange második része. A közönség alighanem éppen erre vár, ezért a csekély bevétel a mostani hétvégén – jegyzi meg a The Hollywood Reporter.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés