Hírek

Box office: senki nem számított A védelmező 2 győzelmére

Szoros küzdelmet hozott a hétvége A védelmező 2 és a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba között Amerikában.

Két második rész küzdelmét hozta a hétvége az észak-amerikai mozik jegypénztárainál: A védelmező második részre nem várt győzelmet aratott a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba felett – írta a The Hollywood Reporter iparági becslések alapján. A harmadik új amerikai mozibemutató, az Unfriended: Dark Web nem rúgott labdába a nagyok mellett.

A Denzel Washington főszereplésével forgatott akciókrimi, A védelmező 2 35,8 millió dolláros (9,9 milliárd forintos) jegyárbevételével előzte meg színészlegendáktól hemzsegő Mamma Mia!-előzményfilmet, mely 34,4 millió dollárral debütált.

A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba eredménye azonban semmiképpen sem jelent csalódást, a nyitóhétvége megfelelt a várakozásoknak. Az Amerikán kívüli piacokon is sikeres volt a rajt: 43 országban 42,2 millió dollárt hozott a hétvége, a legtöbbet, 13,1 milliót Nagy-Britanniában, így a teljes árbevétel 76,8 millióra rúg már.

A Mamma Mia! második filmje 22 százalékkal nagyobb észak-amerikai jegyárbevétellel nyitott, mint 2008-ban az első musical.

Antoine Fuqua akciófilmjében, A védelmező 2-ben a Washington alakította visszavonult kommandós, Robert McCall ismét akcióba lendül, hogy bosszút álljon egy barátja halála miatt. A rendező és a sztár ebben a filmben dolgozott negyedszer együtt, a 2014-ben bemutatott A védelmező előtti közös munkájuk volt a 2001-es Kiképzés, utána pedig 2016-ban A hét mesterlövész forgatásán találkoztak.

A toplista harmadik helyére szorult vissza a múlt heti győztes Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció a hétvégi 23,3 milliós bevételével. A negyedik helyet a Disney képregénymozija, A Hangya és a Darázs szerezte meg 16,1 millió dollárral.

Az ötödik helyet szintén Disney-film, A hihetetlen család 2 szerezte meg 11,3 millióval. Az animáció hat hét alatt 557 millió dolláros jegyárbevételt termelt az észak-amerikai mozikban.

A hatodik helyezett Felhőkarcoló, Dwayne Johnson kalandfilmje továbbra sem teljesít jól. 11 millió dolláros második hétvégi bevétele 56 százalékos visszaesést jelent a bemutató hétvégéhez képest.