Hírek

Box office: továbbra is vágtat Kincsem a jegypénztárakhoz

A szépség és a szörnyeteg
A szépség és a szörnyeteg

Noha a Disney legújabb üdvöskéje, az új élőszereplős A szépség és a szörnyetegre váltották a legtöbb jegyet a hétvégén, Herendi Gábor Kincsemje második hetében is sok premierfilmet tudott maga mögé utasítani. Van top 10-ben még egy magyar film, és egy olyan is, ami 9. hetét tölti a mozikban. Box office.

90,589-es bemutatkozó hétvégét teljesített Emma Watsonnal az új A szépség és a szörnyeteg. Az eredeti mese élőszereplős változatát a legtöbb országban egy héttel korábban, március 16-án mutatták be, így mire elért hozzánk, már az első hét hatalmas bevételeiről szóló híreket lehetett olvasni. Ez a tendencia a második héten is folytatódott, így a hétvégén világszerte már átlépte az 500 milliós bevételt.

Apadó lelkesedéssel, de még mindig szárnyal második hetében Herendi Gábor Kincsem című filmje. Az első – a nemzeti ünnep miatt némileg hosszabb – hétvégén 72,000 néző után ezen a hétvégén újabb 50,000 mozilátogató volt, így jelenleg 142,000 nézőnél jár, vagyis biztosan meglesz a rendező által várt 200,000 fő. Ezzel már második hetében a Filmalap második legnézettebb filmje lett a Saul fia után. Ha megtartja lendületét, minden bizonnyal átveszi a vezetést.

A Top 10 bevételi listát két premierfilm követi: a nem kicsit Alien utánérzet Élet sztárszereposztás mellett (Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds) is komoly csalódás. 58 millió dolláros bekerülési költségéből első héten világszerte 28 milliót hozott vissza. Ezzel arányosan szerepelt nálunk is: 23,000 néző gyenge közepesnek mondható.

Nagyjából hasonló arányokat mutat a Warner Brothers agyatlan rendőrvígjátéka: a Bukott szakasz 13,000 nézője várhatóan jelentősen csökkenni fog.

A Top 10-ben érdemes még megemlíteni a 7. helyen álló Testről és lélekrőlt – bőven elmúlt már az érdeklődés, de még valamennyire tartja magát – és a 9. hete 42 kópiával futó, még mindig 3,000 nézőt teljesítő Egy kutya négy életét.

Ezen a hétvégén 219,719 jegyet váltottunk itthon, ami – a jó idő ellenére – 12 %-kal magasabb a múlt hétvégi eredménynél.

 

Hétvégi top 10 látogatottsági adatok

 1. A szépség és a szörnyeteg 90 589
 2. Kincsem 50 766
 3. Élet 23 422
 4. Bukós szakasz 12 990
 5. Kong: Koponya-sziget 9 242
 6. Logan – Farkas 9 385
 7. Testről és lélekről 3 722
 8. John Wick: 2. felvonás 2 3 045
 9. Rock csont 2 857
 10. Egy kutya négy élete 2 896

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

 • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
 • Vágó: Nagy Tibor
 • Főcím: Gyenes Dániel
 • Projektvezető: Nagy Tibor
 • Producer: Molnár Kata Orsolya