Hírek

Box Office: tarol az új Pókember, de a Sikolynak sem lehet oka panaszra

Immár hét hete van a mozik műsorán a Pókember: Nincs hazaút, ebből pedig hat hétvégén a legnagyobb bevételt hozta a mozipénztáraknál.

A legújabb Marvel-film a minden idők legtöbb box office-bevételét hozó filmek ranglistájának élére is törhet. Ennek a bizonyos listának az első helyén a 2015-ös Star Wars: Az ébredő erő áll 936 millió dollárral, a második helyen pedig a 2019-es Bosszúállók: Végjáték 858 millió dollárral. Szintén impozáns helyen áll az Avatar a 760 millió dollárjával, amelyet úgy tűnik, be is előzhet az új Pókember, amely pedig a Collider információi alapján jelenleg 734 millió dollárnál tart. Persze ilyenkor nem árt hozzátenni, hogy az Avatar ezt az eredményt több mint egy évtizeddel ezelőtt érte el.

A Pókember: Nincs hazaút ezen a hétvégén, vasárnappal bezárólag várhatóan nagyjából 10,4 millió dollárt fog keresni a mozipénztáraknál. Emellett

szintén szép számokat hoz Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett Sikoly-reboot-ja is,

ami várhatóan 6,6 millió dollárral fogja zárni a hétvégét. Az elmúlt időszak horrorjai meglepően kelendőnek bizonyultak a járvány idején – a Sikoly mellett erre példa a Hang nélkül második része és a Gyilkos Halloween.

Egy szuperhősfilm és egy horror mellé egy animációs film is bezsebelte a sokmilliókat a mozipénztáraknál az elmúlt hétvégék alkalmával: az Énekelj! második része előreláthatóan 4,7 millió dollárral folytatja a szárnyalását e hétvégén. Különösen nagy szó ez úgy, hogy ez a film már két hete digitálisan is kölcsönözhető.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!