Hírek

Brad Pitt a Babylon premierjén: „rengeteg, rengeteg meztelenség”

Babylon-Margot-Robbie-2

Damien Chazelle, a Whiplash és a Kaliforniai álom rendezőjének új filmje, a Babylon már bemutatkozott a Los Angeles-i közönségnek.

A Hollywood Reporter interjújából kiderül, hogy Chazelle már 15 évvel ezelőtt gondolt egy ilyen (sokak szerint lehetetlen) film elkészítésére, ami a hangosfilmváltás idején játszódik. „Elkezdtem nagyon érdeklődni az egész őrültség eredetéért. Olvastam a partikról, a droghasználatról, arról, ahogy a filmeket forgatták abban az időben és az állam újra és újra a földön találtam.” – mondta a rendező.

A Babylon egyik legnagyobb szenzációja az őrült és extravagáns partijelenet, amikben több száz statiszta, aligátorok, kígyók együttműködésére volt szükség és két hétig forgatták.

Brad Pitt elmondta a Babylon premierjén, hogy „az első nap kissé sokkoló volt, még nekem is. Rengeteg meztelenség, rengeteg meztelenség.”

Pitt arról is beszélt, mikor a stáb versenyt futott az idővel, hogy megfelelő fényben rögzítsék a jelenetet. „700 statiszta van mögöttem, próbáljuk elkapni ezt a felvételt, mindenki siet és a stáb megőrül – nekem ezt jelenti a filmkészítés, sokszor pontosan ilyen.”

Brad Pitt egy kitalált némafilmcsillagot, Jack Conradot alakítja. Damien Chazelle elmondta, miért Pittre esett a választása: „nincs túl sok ember, aki Brad szerepét kaphatta volna. A karakter egy korszakos sztár, szóval kellett egy korszakos sztár, hogy eljátsza. Manapság nem sok ilyen létezik.” A rendező Margot Robbie karakteréről is beszélt, aki egyébként Nellie LaRoy-t alakítja. „Szükség volt valakire, aki egy sztár, de nem olyan rég érkezett a színpadra. Akartam valakit, aki letükrözi a karakter útját, de ugyanakkor teljesen rettenthetetlen.”

A film harmadik főszereplője Diego Calva, aki a Narcos: Mexico sorozatból lehet ismerős és ez lesz az első angol nyelvű filmje. A hármason kívül a filmben szerepel még Jean Smart, Tobey Maguire, Olivia Wilde, Samara Weaving, Max Minghella, Flea, Lukas Haas, Eric Roberts, Jovan Adepo és Li Jun Li is.

A Babylon magyar premierje 2023. január 19-én lesz. Forgalmazója a UIP-Duna Film.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com