Hírek

„Brad Pitt alulértékelt” – állítja az Ad Astra rendezője

James Gray legújabb filmje bemutatkozott Velencében. Az Ad Astra: Út a csillagokba kapcsán beszélt a Brad Pittel való közös munkáról.

James Gray és Brad Pitt már egy ideje kerülgették egymást. A színész produkciós cége, a Plan B finanszírozta a Z, az elveszett város című filmet is, mely Gray legutóbbi rendezése volt. Az old school kalandfilm után azonban nagyköltségvetésű, de meditatív sci-fibe fogott, és a főhős szerepére nem mást, mint Brad Pittet kérték fel. A Los Angeles Timesnak adott interjújában James Gray elmondta,

hogy a forgatás előtt még David Fincherrel is konzultált.

Fincher és Pitt ugyanis már három filmen dolgoztak együtt. A Hetedik, a Harcosok klubja és a Benjamin Button különös élete kapcsán pedig megosztotta a tapasztalatait a színésszel kapcsolatban. A konkrét tippeket Gray nem tette szóvá, de említése szerint a beszélgetés során realizálta, hogy Pitt sokkal mélyebb színész annál, mint amivé a bulvármegjelenések pozicionálták.

„Sokkal visszafogottabb, mint ahogy azt előre képzeltem volna.” – nyilatkozta Gray – „Intelligens és agyafúrt, aki jól ismeri az emberi működést. Bár furcsa ezt mondanom, de Pitt egy kissé alulértékelt színész – legalábbis, ami a színészi kvalitásait jelenti. Remek együtt dolgozni egy ilyen emberrel.”

Az Ad Astra: Út a csillagokba történetében a főszereplő asztronauta apja nyomába ered a Neptunusz irányába. Az első vélemények már megjelentek, és sokan a 2001: Űrodüsszeia finomabb hangvételével hozták párhuzamba. Remek éve van Pittnek, hiszen legutóbb a Volt egyszer egy… Hollywood kapcsán is az ő alakítását méltatták a legtöbben.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..