Hírek

Brad Pitt egykori Forma-1-es pilótát alakít az Apple újabb gigafilmjében

Volt egyszer egy... Hollywood – Brad Pitt

Brad Pitt lesz a főszereplője a Top Gun: Maverick legújabb Forma-1-es filmjének, amit a tárgyalások lezárultával az Apple gyárthat.

Az Apple az egyetlen vásárlója Brad Pitt és Joseph Kosinski rendező közös Forma-1-es filmjének. A Deadline szerint a streamer közel van ahhoz, hogy lezárja és ezzel megszerezze a Top Gun: Maverick rendezőjének következő filmjét.

Joseph Kosinski rendez, míg Ehren Kruger (Páncélba zárt szellem, Top Gun: Maverick) írja a forgatókönyvet. A cselekményről eddig hézagos információink vannak, de annyi biztos, hogy Pitt egy nyugalmazott pilótát alakít majd – igaz, nem egészen olyat, mint Tom Cruise. Az egykori autóversenyző visszatér a boxutcába, hogy egy fiatal tehetséget mentoráljon és eljutassa őt a dobogóra. Pitt és Kosinski évekkel ezelőtt próbált készíteni egy autóversenyzős filmet Go Like Hell címen, ahol Pitt Carroll Shelby-t alakította volna. Shelby történetének egy változatát végül Az aszfalt királyai mondta el Matt Damonnal és Christian Bale-el a főszerepben.

A film készültében bár a Forma-1 hivatalosan nem, de a brit Lewis Hamilton részt vesz, azt viszont egyelőre nem tudni, miként.

Brad Pitt számára pár hónap alatt ez a második sokmilliós üzlet az Apple-nél. Szeptemberben adtunk hírt róla, hogy többek között a streamer is versenyben van a Marvel Pókember filmjeit is rendező Jon Watts egyelőre cím nélküli filmjéért. A film jelek szerint gengszterfilm lesz és Pitt mellett George Clooney játsza a másik főszerepet.

A Formula-1 film az Apple-nek körülbelül 130-140 millió dollárjába fájhat. A vétel beleillik a streamer jelenlegi stratégiájába, aminek szüksége van tartalomra, és a gyártásban is az élre tör. Az Apple mellett versenyben volt a filmért a Paramount, az MGM, a Sony, a Universal, de a Netflix és az Amazon is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com