Hírek

Brad Pitt Harvey Weinstein ellen

Brad Pitt most először beszélt konfliktusáról a hírhedt producerrel, Harvey Weinsteinnel.

Brad Pitt most először, a CNN neves újságírójának, Christiane Amanpournak nyílt meg a hírhedt üggyel kapcsolatban, amelyet Gwyneth Paltrow hozott nyilvánosságra még 2017-ben.

A történet a kilencvenes évek közepén kezdődött, amikor Paltrow még kezdő színésznőként főszerepet kapott az Emma című Jane Austen-adaptációban, amelyet Weinstein cége készített. A producer megbeszélésre hívta a színésznőt, melynek során aztán fogdosni kezdte és felajánlotta, hogy a megbeszélést folytassák a hálószobában egy masszázzsal. Paltrow beszámolt az eseményről akkori barátjának, Brad Pittnek, aki aztán a Hamlet Broadway-premierjén szállt szembe Harvey Weinsteinnel, mondván, ha még egyszer ilyen helyzetbe hozza a barátnőjét, megöli.

Őszinte dokumentumfilm a Harvey Weinstein-botrányról.

A CNN-interjúban Pitt elmondta, hogy akkoriban csak egy fiú volt az Ozark-vidékről. „Így intéztük a dolgokat. Tudtam, hogy Gwyneth még két filmet készít majd neki, így biztos akartam lenni abban, hogy nem történik majd hasonló dolog.”

David Parfitt, Donna Gigliotti, Harvey Weinstein, Gwyneth Paltrow és Edward Zwick (Photo by Jim Smeal/WireImage)

 

A színész kiemelte, hogy fontosnak tartja, hogy erről meséljen, hisz a dolgok végre megváltoztak Hollywoodban. A jó irányba változtak, aminek már rég itt lett volna az ideje.

Paltrow azóta is hálás neki, hogy még ha egy durva fenyegetés árán is, de megvédte őt, akinek akkor még nem volt hatalma megvédenie saját magát. Mostanra azonban fordult a kocka: Paltrow napjaink egyik legsikeresebb franchise-ának sztárja, Pitt pedig az idei duplán nagy dobásainak (Volt egyszer egy Hollywood és az Ad Astra – Út a csillagokba ) köszönhetően várhatja újabb Oscar-jelölését, miközben Weinsteinre csak egy sor bírósági tárgyalás vár.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya