Hírek

Brad Pitt Harvey Weinstein ellen

Brad Pitt most először beszélt konfliktusáról a hírhedt producerrel, Harvey Weinsteinnel.

Brad Pitt most először, a CNN neves újságírójának, Christiane Amanpournak nyílt meg a hírhedt üggyel kapcsolatban, amelyet Gwyneth Paltrow hozott nyilvánosságra még 2017-ben.

A történet a kilencvenes évek közepén kezdődött, amikor Paltrow még kezdő színésznőként főszerepet kapott az Emma című Jane Austen-adaptációban, amelyet Weinstein cége készített. A producer megbeszélésre hívta a színésznőt, melynek során aztán fogdosni kezdte és felajánlotta, hogy a megbeszélést folytassák a hálószobában egy masszázzsal. Paltrow beszámolt az eseményről akkori barátjának, Brad Pittnek, aki aztán a Hamlet Broadway-premierjén szállt szembe Harvey Weinsteinnel, mondván, ha még egyszer ilyen helyzetbe hozza a barátnőjét, megöli.

Őszinte dokumentumfilm a Harvey Weinstein-botrányról.

A CNN-interjúban Pitt elmondta, hogy akkoriban csak egy fiú volt az Ozark-vidékről. „Így intéztük a dolgokat. Tudtam, hogy Gwyneth még két filmet készít majd neki, így biztos akartam lenni abban, hogy nem történik majd hasonló dolog.”

David Parfitt, Donna Gigliotti, Harvey Weinstein, Gwyneth Paltrow és Edward Zwick (Photo by Jim Smeal/WireImage)

 

A színész kiemelte, hogy fontosnak tartja, hogy erről meséljen, hisz a dolgok végre megváltoztak Hollywoodban. A jó irányba változtak, aminek már rég itt lett volna az ideje.

Paltrow azóta is hálás neki, hogy még ha egy durva fenyegetés árán is, de megvédte őt, akinek akkor még nem volt hatalma megvédenie saját magát. Mostanra azonban fordult a kocka: Paltrow napjaink egyik legsikeresebb franchise-ának sztárja, Pitt pedig az idei duplán nagy dobásainak (Volt egyszer egy Hollywood és az Ad Astra – Út a csillagokba ) köszönhetően várhatja újabb Oscar-jelölését, miközben Weinsteinre csak egy sor bírósági tárgyalás vár.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.