Hírek

Bradley Cooper Amerika egyik legnagyobb zeneszerzőjéről készít filmet

A közönségsiker Csillag születik után Cooper egy újabb musical rendezésébe vágja a fejszéjét.

A Maestro középpontjában az ikonikus zeneszerző, Leonard Bernstein élete áll. A történet több mint harminc évet ölel fel a zeneszerző életéből, a New York-i Filharmonikusokban való debütálásától egészen az Oscar-jelölt A rakparton partitúrájáig. De itt sem marad el az életrajzi filmek kötelező romantikus szála, a Maestro gerincét ugyanis Bernstein és felesége házasságának összetett története adja majd – tudosít a Collider.

Bradley Coopernek ezúttal sem lesz túl sok ideje a rendezői székből figyelni, ugyanis ő alakítja Bernsteint, partnere pedig a feleséget, Feliciát alakító Carey Mulligan. A sztárgárda várhatóan bővülni fog, az eddig ismert stáb pedig már beszédes: a film producerei olyan nagyágyúk, mint Martin Scorsese, Steven Spielberg, Kristie Macosko Krieger, Fred Berner és Amy Durning. A forgatókönyvet Cooper mellett a Spotlight Oscar-díjas forgatókönyvírója, Josh Singer jegyzi.

Leonard Bernstein korának igazi sztárkarmestere volt. Tíz évig vezette az Amerikai Egyesült Államok egyik legjobb zenekarának tartott New York-i Filharmonikusokat. Ezenfelül elismert zeneszerző volt, az ő nevéhez kapcsolódik A rakparton, a West Side Story, és A városban című filmek zenéje is. Bernstein a zene mellett a polgárjogi aktivizmusra is szánt időt, rendszeresen hallatta a hangját korának társadalmi kérdéseiben.

Cooper már bizonyított a kamera mögött, ráadásul egy ilyen produceri gárdával csak erős elvárásaink lehetnek a filmmel szemben. A Maestronak még nincs nyilvános megjelenési dátuma.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com