Hírek

Bradley Cooper játszhatja az ikonikus Steve McQueen karaktert Spielberg előzményfilmjében

Főszereplőt kapott Steven Spielberg következő projektje, a Bullit, azaz A San Franciscó-i zsaru és A chicagói tanú címen is forgalmazott akcióklasszikus előzményfilmje. A Deadline értesülései szerint Bradley Cooper jelentkezett be Steve McQueen legendás szerepére.

Spielberg jelenleg A Fabelman család önéletrajzi ihletésű felnövéstörténetének promóciójával van elfoglalva. Azonban már az Oscar-kampány alatt is következő filmje előkészületein dolgozik. A West Side Story remake-je után ismét egy ’60-as évekbeli kasszasiker újragondolását tervezi. Ezúttal viszont nem A San Franciscó-i zsaru cselekményének egyszerű megismétléséről lesz szó, hanem a címszereplő karakter köré írnak új, eredeti történetet.

Peter Yates 1968-as filmjében a keménykötésű Frank Bullitt nyomozó azért ered a különféle alvilági alakok nyomába, hogy megtalálja a védelme alatt álló koronatanú gyilkosát.

A Bullit elsősorban mégis McQueen lezser megjelenése és a San Francisco utcáin rendezett látványos autósüldözés miatt emlékezetes.

Az ellenkulturális mozgalmak hódításának korában a rendőrök jellemzően ellenszenves vagy nevetséges figurákként jelentek meg a vásznon. McQueen szótlan nyomozója viszont a hippi közönség számára is azonosulható karaktert teremtett. A sztár ráadásul kaszkadőrök nélkül, maga vezette autóját a feszült üldözésjelenetekben, amik csak még autentikusabbá tették az alakítást.

Steve-McQueen-Bullitt-Steven-Spielberg

Bradley Coopernek tehát nem lesz könnyű dolga a karakter megformálásával, ha McQueen nyomdokaiba szeretne lépni. Az Oscar-díjas Josh Singer forgatókönyvírói alkalmazása viszont bizalomra ad okot az új sztorival kapcsolatban. Az elnök emberein is dolgozó Singer ugyanis olyan politikai thrillerek szerzőjeként tevékenykedett korábban, mint a Spotlight: Egy nyomozás részletei vagy a szintén Spielberg rendezte, A Pentagon titkai.

Spielberg és Cooper is régóta szeretnének már közösen dolgozni. Először az Amerikai mesterlövész kapcsán merült fel a kollaboráció lehetősége, a filmet végül mégis Clint Eastwood rendezte meg. Copper jelenleg is készülő, Leonard Bernstein-ről szóló életrajzi filmje is eredetileg Spielberg projektje volt. A Maestro címre keresztelt alkotást viszont Cooper maga rendezi míg Spielberg kizárólag producerként segíti a munkát. Így a mindkettőjük közös projektjeként tervezett Bullit film lehet a két tehetség első tényleges együttműködése.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com