Hírek

Brendan Fraser is mesélt arról, hogyan zaklatták

A #metoo-kampány felszólalói közt eddig kevés férfi vállalta be a nyilvánosság előtt, hogy szexuális zaklatás áldozata volt. Brendan Fraser zaklatója is egy magas beosztásban lévő figura volt.

Manapság nem sokat hallani Brendan Fraserről. A múmia sztárja sok évre eltűnt a nyilvánosság elől, és nem sokára a Trust című FX sorozatban láthatjuk viszont (előzetes itt). A napokban azonban nyilatkozott a #metoo kampány keretében arról, hogyan érte őt is zaklatás.

2003 nyarán történt az esemény, amikor a Hollywood Foreign Press Association (a Golden Globe-ot kiosztó szervezet) volt elnöke, Philip Berk fogdosta őt egy hotelszobában. Berk a színész fenekét markolta meg, majd be akarta dugni az ujját is, ám ezt Fraser nem hagyta. Memoirjában meg is emlékszik erről a volt HFPA-elnök, de csupán ártatlan viccként hivatkozik vissza az eseményre.

Fraser egészen másképp emlékszik. Nyilatkozata szerint

„Rettenetes volt, egy kisgyereknek éreztem magam. Gombóc volt a torkomban, azt hittem menten elsírom magam”.

A színész már kérte a HFPA-t, hogy Berk kérjen tőle bocsánatot, amit az elnök meg is tett. Berk memoirjában azonban nem gondolta komolyan a dolgot, hiszen szerinte nem történt semmi olyan, amiért bocsánatot kell kérnie – szerinte Fraser sztorija kitaláció.

Fraser mesélt még arról, mennyire félt beszélni erről az eseményről, de a #metoo-mozgalom bátorságra sarkallta őt. „Lehet, hogy túlreagálom ezt a dolgot, hiszen ez csak számomra volt meghatározó élmény, de el kellett mondanom az igazságomat.”

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com