Hírek

Brendan Frasert nem lehet megállítani: Scorsese új filmjében láthatjuk majd

Brendan Fraser az utóbbi években reneszánszát éli, s ennek mi csak örülni tudunk. Hab a tortán a hír, hogy a színész csatlakozik Martin Scorsese Killers of the Flower Moon című új filmjének egyre bővülő szereplőgárdájához.

Jó pár évig csak találgattuk, mi történt Brendan Fraserrel. A múmia jóképű sztárja karrierje beindultának kellős közepén eltűnt egy időre a szemeink elől, pontosabban csak elhanyagolható produkciókban szerepelt. Aztán jött két sorozat, A viszony 2016-ban és a Bizalom 2018-ban, amikkel elkezdődött a Fraser-reneszánsz. Mi legutóbb a Doom Patrol sorozatban és a Soderbergh-féle No Sudden Move-ban nyújtott alakításaiért lelkesedtünk, és ez még nem minden.

Brendan Fraser tovább szárnyal: most Martin Scorsese készülő filmjében kapott szerepet,

méghozzá olyan nagyszerű színészek mellett, mint Robert de Niro, Leonardo DiCaprio és Jesse Plemons. Ez utóbbi lesz egyébként a Killers of the Flower Moon főszereplője, az előre beígért DiCaprio helyett. Plemons egy FBI ügynök bőrébe bújik, aki az Oklahomában élő Osage indiánok ellen elkövetett gyilkosságsorozattal foglalkozik. Az 1920-as években játszódó történet egy igazi western lesz, a forgatókönyvíró Eric Roth szerint „ilyet még nem látott senki”. 

A Collider értesülései szerint Fraser egy ügyvédet, név szerint W.S. Hamiltont alakítja majd. A színész egyébként hosszan nyilatkozott a GQ-nak eltűnésének okairól: a hírnévvel járó teher, magánéleti problémák és a forgatások közben elszenvedett sérülések mind hozzájárultak kicsekkolásához. Ennek tetejébe szexuális zaklatás is érte, (az elkövető a Hollywood Foreign Press Association akkori elnöke volt), amit sokáig tartott feldolgoznia. Most viszont úgy tűnik, visszatért, és karrierje is újra virágzik. A Scorsese-film mellett még egy másik nagyon várt belengetett film, a Darren Aronofsky-rendezte The Whale (A bálna) főszerepét is rá osztották.

A Killers of the Flower Moon forgatása éppen zajlik, de premierdátumtól még nincsenek információk, valószínűleg 2022-ben jön majd ki a film.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.