Hírek

Brendan Gleeson játszhatja Donald Trumpot egy minisorozatban

Négyrészes sorozatot készít a CBS, melyben az aktuális amerikai elnök, Donald Trump is vaskos szerepet kap. De, hogy pont egy ír színész játssza el, arra nem tippeltünk volna!

A CBS a készülő minisorozatához James Comey amerikai jogász, korábbi FBI-igazgató memoárját vették alapul. A férfit még Barack Obama állította hivatalba 2013-ban, de Trump ciklusát már nem érte meg, ugyanis az új elnök menesztette posztjáról egy éven belül. Az emlékiratokat Comey 2018-ban jelentette meg, és a címe, A Higher Loyalty („Nagyobb hűség”) is a Trumppal való kapcsolatára utal. A jelenleg regnáló államfő ugyanis nem volt megelégedve a Comey által tanúsított viselkedéssel, és magasabb fokú lojalitást várt volna el egy ilyen pozíciójú embertől.

A sorozat James Comey húsz évre visszanyúló pályafutását követi nyomon, bemutatva pár rázós szituációt és vezetői feladatokat.

Comey szerepére már meg is találták Jeff Danielst,

de az igazi kihívás persze Donald Trump megformálása lesz. Erre a feladatra pedig Brendan Gleesont találták meg. A sokat próbált, tapasztalt, megbízható és tehetséges színész jelenleg a Mr. Mercedes című sorozatban játszik (melynek könyves eredetijéről nem rég írtunk), de sokan ismerhetik az Erőszakikból, A guardistából vagy a Harry Potter-filmekből.

Jeff Daniels és Tahir Rahim a The Looming Tower című sorozatban

A forgatókönyvért Billy Ray felel, aki a Phillips kapitány és Az éhezők viadala szkriptjét is letette az asztalra. Állítása szerint: „Nehéz nagyobb színészi kihívást elképzelni, mint Donald Trump. Szükséges hozzá egy jelenlét és egyfajta dinamizmus.” – majd így folytatta – „Nem minden színésznek sikerül ez, de Brendannek igen. Alig várom.”

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..