Hírek

Több macsó akciófilm folytatását is berendelték a héten

tyler rake a kimenekítés extraction chris hemsworth

Chris Hemsworth, Will Smith és Sylvester Stallone is elfoglalt lesz, amint véget ér a járványidőszak.

A Netflix két nagysikerű akciófilmjét is folytatni szeretné. 2017-ben David Ayer keze alatt készült el a Bright című alkotás, mely a rendezőre előző munkáira (Az utca királyai, Az utolsó műszak) jellemző kemény zsarufilmes esztétikát toldotta meg egy fantasy körítéssel. A főszereplő rendőr (Will Smith) társa így a Joel Edgerton által alakított mesebeli elf lett.

A folytatásra Ayer nem tér vissza, cserébe Louis Leterrier, A szállító és Szemfényvesztők rendezője fogja levezényelni a második részt. A Bright a megjelenése idején a streaming-szolgáltató legnézettebb saját gyártású játékfilmje volt 60 millió nézőjével – azóta 2020-ban ez a szám megdőlt, mikor megérkezett a Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction) a maga 90 milliójával. Az új rész nem volt kérdéses.

Sam Hargrave, kaszkadőrből lett elsőfilmes rendező akciófilmje az elképesztő technikai megvalósítása és bunyói kapcsán szerzett elismeréseket, valamint Chris Hemsworth-t is éltették az akcióhős szerepében. A forgatókönyvet szerző Joe Russo jelentette be, hogy az Extraction második fejezetét is ő fogja írni. A kissé nyitva hagyott befejezést követően pedig sokfelé vihetik a történetet, még Russoék sincsenek tisztában azzal, melyik irányt fogják választani.

A két Netflix-film mellett azonban egy 1993-as klasszikust is terveznek felolvasztani hibernált álmából.

A Sylvester Stallone és Wesley Snipes főszereplésével készült A pusztító második része is előkészületek alatt van. A 73 éves sztár, Stallone az Instagramján jelentette be, hogy a Warner Bros. stúdiónál már dolgoznak a projekten, és eddig remekül fest a helyzet.

Az első filmben a keménytökű John Spartan őrmestert fagyasztják le, hogy aztán a barátságos és ártalmatlan 2032-ben kiolvasszák egy veszélyes bűnöző, Simon Phoenix nyakon csípéséért. Spartannak pedig apró konfliktusai támadnak az újvilággal, hiszen ahhoz szokott hozzá, hogy előbb lő, aztán kérdez, és ez az út a jövőben kevésbé népszerű – viszont továbbra is rettenetesen hatékony. Talán az új film kapcsán végre mind megtudjuk, mire jók azok a toaletten található kagylók.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya