Hírek

Több macsó akciófilm folytatását is berendelték a héten

tyler rake a kimenekítés extraction chris hemsworth
A kimenekítés folytatásán kívül is jön egy új közös filmjük.

Chris Hemsworth, Will Smith és Sylvester Stallone is elfoglalt lesz, amint véget ér a járványidőszak.

A Netflix két nagysikerű akciófilmjét is folytatni szeretné. 2017-ben David Ayer keze alatt készült el a Bright című alkotás, mely a rendezőre előző munkáira (Az utca királyai, Az utolsó műszak) jellemző kemény zsarufilmes esztétikát toldotta meg egy fantasy körítéssel. A főszereplő rendőr (Will Smith) társa így a Joel Edgerton által alakított mesebeli elf lett.

A folytatásra Ayer nem tér vissza, cserébe Louis Leterrier, A szállító és Szemfényvesztők rendezője fogja levezényelni a második részt. A Bright a megjelenése idején a streaming-szolgáltató legnézettebb saját gyártású játékfilmje volt 60 millió nézőjével – azóta 2020-ban ez a szám megdőlt, mikor megérkezett a Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction) a maga 90 milliójával. Az új rész nem volt kérdéses.

Sam Hargrave, kaszkadőrből lett elsőfilmes rendező akciófilmje az elképesztő technikai megvalósítása és bunyói kapcsán szerzett elismeréseket, valamint Chris Hemsworth-t is éltették az akcióhős szerepében. A forgatókönyvet szerző Joe Russo jelentette be, hogy az Extraction második fejezetét is ő fogja írni. A kissé nyitva hagyott befejezést követően pedig sokfelé vihetik a történetet, még Russoék sincsenek tisztában azzal, melyik irányt fogják választani.

A két Netflix-film mellett azonban egy 1993-as klasszikust is terveznek felolvasztani hibernált álmából.

A Sylvester Stallone és Wesley Snipes főszereplésével készült A pusztító második része is előkészületek alatt van. A 73 éves sztár, Stallone az Instagramján jelentette be, hogy a Warner Bros. stúdiónál már dolgoznak a projekten, és eddig remekül fest a helyzet.

Az első filmben a keménytökű John Spartan őrmestert fagyasztják le, hogy aztán a barátságos és ártalmatlan 2032-ben kiolvasszák egy veszélyes bűnöző, Simon Phoenix nyakon csípéséért. Spartannak pedig apró konfliktusai támadnak az újvilággal, hiszen ahhoz szokott hozzá, hogy előbb lő, aztán kérdez, és ez az út a jövőben kevésbé népszerű – viszont továbbra is rettenetesen hatékony. Talán az új film kapcsán végre mind megtudjuk, mire jók azok a toaletten található kagylók.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés