Hírek

Brit kulturális miniszter: a Netflix figyelmeztesse a nézőket, hogy A korona csak fikció!

Sokan aggódnak amiatt, hogy a történet megtéveszti a nézőket.

Az angol kulturális miniszter, Oliver Dowden azt kéri a Netflixtől: adjanak hozzá egy jelzést A korona című sorozathoz, miszerint a sorozat csupán fikció – írja a Variety.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A brit királyi család életét a valós eseményekre alapozva, ám alapvetően fiktív forgatókönyvvel feldolgozó sorozat hatalmas népszerűséget ért el a Netflixen, és sokan aggódnak amiatt, hogy a nézők esetleg összetévesztik a kitalációt a valósággal. „Ez egy gyönyörűen megvalósított fantáziatörténet, és emiatt, ahogy más tévés produkcióknál, úgy itt is elég világossá kellene tennie a Netflixnek, hogy a sorozat tényleg fiktív. Attól tartok, hogy enélkül a nézők egy egész generációja, amelyik nem élt még a bemutatott események idején, valóságnak hiszi majd a fikciót” – mondta Dowden.

A negyedik évad egyik főszereplője Diana hercegnő: a sorozat az ő életét is dramatizálja, és például hangsúlyt helyez a bulimiával folytatott küzdelmére. Bátyja, Charles Spencer hasonlóan nyilatkozott, mint a kulturális miniszter: ő is szeretne egy figyelmeztetést látni az epizódok elején. „Így mindenki megértené, hogy ez egy olyan dráma, amit csakis a dráma kedvéért írtak” – mondta.

A sorozat a 4. évadánál járva is akkor a legerősebb, amikor a személyes történetekre helyezi a hangsúlyt – írta kritikánk. Ám a sorozat megosztó jellegét éppen ez is jelzi: miközben a brit miniszter és a királyi család amiatt aggódik, hogy a sorozat túl kritikus a monarchiával szemben, addig a mi kritikánk például ennek az ellenkezőjét írja (miszerint a sorozat túlságosan is védi a családot). A Netflix egyelőre nem reagált a miniszter kérésére.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés