Hírek

Brit nácivadász brigantyk – The Ministry of Ungentlemanly Warfare előzetes

Henry Cavill - the ministry of ungentlemanly warfare

Guy Ritchie ismét egy háborús filmmel jelentkezik, ezúttal Henry Cavill főszereplésében, a második világháborúból hozott igaz történettel és jókora adag brit humorral.

Az előzetes vágóképei kiváló ütemben jelennek meg a Queen dalára. Habár a pár másodperces nyitójelenet is markánsan érezteti az angol humor jelenlétét, az utána következő részekkel és az Another One Bites the Dust hangzásával egyértelműsítik, hogy Ritchie új filmje háborús vígjáték lesz. Kétséges, hogy az előzetesben látottak hitelesek-e valós második világháborús helyzetekben, mindenesetre a rendezői kézjegy abszolút érzékelhető.

Könnyen lehet, hogy a The Ministry of Ungentlemanly Warfare lesz a brit Becstelen brigantyk.

Annyi azonban bizonyos, hogy Tarantino filmjével ellentétben itt nem számíthatunk anakronizmusra, ugyanis a forgatókönyv Damien Lewis azonosan kezdődő, ámbár még ennél is hosszabb című könyve alapján készült. Churchill az elbukott csaták utáni válaszcsapásként egy elit alakulat létrehozását fontolgatta. A főszereplő Gus March-Philips (Henry Cavill) valóban létező személy volt, aki a brit haderő különleges osztagának (SAS) elődjét alapította meg. A filmben azt a megbízást kapja, hogy az ellenség vonalai mögé jutva mérjen csapást a németek tengeralattjáróira. Gus összeállít egy problémás személyekből álló csapatot, a küldetés pedig számos izgalmat rejteget.

Az előzetes műfajához méltó módon számos akciót ígér, továbbá a második világháborús filmes kliséket is előszeretett vonultatja fel olyan elemekkel, mint Hitler ábrázolása archív felvételen és a nácik térnyerésének hangoztatása. Henry Cavill brillíroz a szerepében és sugárzik belőle, hogy rendkívül élvezi azt.

Cavill mellett többek között látható még Eliza González (Nyomd, bébi, nyomd!; Godzilla Kong ellen; Fontos vagy nekem), Alan Ritchinson (Halálos iramban 10, Tini nindzsa teknőcök), Til Schweiger (Becstelen brigantyk, A mennyország kapujában), Alex Pettyfer (Magic Mike, Lopott idő), Cary Elwes (Fűrész, A herceg menyasszonya).

Ritchie mellett részt vett még a forgatókönyv írásában Arash Amel, Eric Johnson és Paul Tamasy is. A rendező egyébként elképesztő iramban dolgozik, ugyanis hamarosan érkezik a Netflixre az Úriemberek sorozata is, így úriemberes és “úriembertelen” Guy Ritchie alkotásból sem lesz hiány idén.

A The Ministry of Ungentlemanly Warfare április 19-én kerül a mozikba.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com