Hírek

Ang Lee fia fogja Bruce Lee-t alakítani a készülő életrajzi filmben

Most már biztos, hogy elkészülhet a Bruce Lee életéről szóló film, amelyet Ang Lee fog megrendezni, a főszerepre pedig saját fiát, Mason Lee-t kérte fel.

A Sony Pictures Entertainment & 3000 Pictures véglegesítette a megállapodását az Oscar-díjas Ang Lee rendezővel a Bruce Lee filmmel kapcsolatban – olvashattuk a Deadline oldalán. Bruce Lee-ről szóló életrajzi filmben nem más, mint Ang Lee fia, Mason Lee fogja alakítja az ikonikus harcművészt. Dan Futterman írja a forgatókönyvet, a producerek pedig Lawrence Grey, Shannon Lee, Ang Lee, Ben Everard és Brian Bel.

Ang Lee 2000-ben a Legjobb külföldi film Oscar-díját nyerte el a Tigris és Sárkány című filmjével, amely nagy hatással volt a harcművészeti film zsánerére. Azóta is ez a legtöbb bevételt hozó nemzetközi film az Egyesült Államokban.

A rendező régi vágya volt, hogy megfilmesítse egy legenda születését, Bruce Lee élete pedig ízig-vérig maga a legenda rendkívül rövid élete ellenére. Leghíresebb filmje az 1973-as A sárkány közbelép, amelynek bemutatóját már nem élte meg a 32 évesen elhunyt színész.

Ang Lee szerint Bruce Lee nem volt se teljesen amerikai, se teljesen kínai, tulajdonképpen híd volt Kelet és Nyugat között, aki bemutatta a kínai kungfut a világnak.

Bruce Lee harcművész és egyben ikonikus előadóművész volt, aki forradalmasította mind a harcművészetet, mind az akciómozit.

De nem csak Ang Lee készül régóta erre a filmre, vele együtt fia, Mason Lee is, aki az elmúlt három évben többször Ázsiába utazott, hogy ott képezze magát.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!