Hírek

Bruce Willis nyugdíjas seriffként is megment – Survive the Night előzetes

Bruce Willis visszatért a B-kategóriás akciófilm kebelére. Nyugállományú seriffként sem alhat nyugodtan, túl kell élnie az éjszakát, és meg kell mentenie a családját.

Bruce Willisre tényleg igaz a mondás, hogy minden volt már, csak akasztott ember nem. Pontosabban színészként szinte mindent eljátszott már. Volt tűzoltó, katona, (vadakat terelő juhász, na, az, mondjuk, nem), CIA ex-ügynök, aszteroida eltérítő, mosómedve szinkronhang, taxisofőr, bokszoló, szuperhős és vagy negyedszázadon keresztül a mindenkit megmentő golyó- és ütésálló ex-rendőr.

A Survive the Night első előzetese alapján úgy tűnik, most legközelebbi hozzátartozóit kell megóvnia.

A Lionsgate legújabb akció-thrillerében Frank, egy volt kisvárosi rendőrfőnök (Bruce Willis) csendesen éli nyugdíjas mindennapjait, mikor egy éjszaka közepén hirtelen két bűnöző rá és fiára tör, miután egy balul sikerült rablást követően orvost keresnek.

Testvére, Mathias (Tyler Jon Olson) súlyosan megsebesül az attak során, és ez a végzetes éj igazi élet-halál harccá válik.

A film rendezője Matt Eskandari, akinek filmográfiája olyan acélos darabokat tartalmaz, mint a 2010-es Victim, a 2017-es 12 Feet Deep, vagy a szintén Bruce Willis főszereplésével készített, 2019-es Trauma Center. A forgatókönyvet Doug Wolfe írta. Ő sem túl sok emlékezeteset alkotott eddig.

A szereplőgárdát a főszereplőn kívül teljes egészében a sokadik ligából válogatták össze: Chad Michael Murray, Lydia Hull, Shea Buckner, Jessica Abrams, Sara Lynn Herman. Ugye milyen ismerős nevek?

A trailer alapján már most látható, hogy ez a film nem túlságosan cizellált képi világgal operál. Csak remélni tudjuk, hogy narrációs technikája és a színészgárda munkája javít majd az összképen, és Willis idős korára nem egy újabb olyan opushoz adta a nevét, ami a videókorszakban a tékák legalsó polcain landolt volna.

A Survive the Night a világjárvány miatt természetesen nem kerül moziba, hanem május 22-től lesz digitálisan elérhető.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya