Hírek

Brutál előzetessel jött ki a Netflix első német sorozata – Itt a Dark

A Netflix legelső saját gyártású német sorozata, a Dark eszméletlen erős előzetessel érkezett. Az idén Torontóban premierezett sorozat december elsejétől lesz látható. Alig várjuk!

Senkit ne tévesszen meg a képen látható tündéri pandaplüss. A Dark címen futó egyik legújabb Netflix sorozat koránt sem lesz egy könnyű alkotás. A kőkemény thriller két eltűnt gyermek ügyét mutatja be egy kisvárosban, ahol szépen lassan rájövünk, mindenkinek van valami titkolnivalója.

A 10 egy órás részből álló sorozat december 1-jén kerül fel a Netflixre, ez lesz az első német sorozat a kínálatban. Hála az égnek, az eredeti hang meg is marad, így angol felirattal lesz majd látható a Dark.

A sorozatot Baran bo Odar rendezte, a forgatókönyvet pedig Jantje Friese írta. A sorozat egyébként már az idei Torontói Filmfesztiválon bemutatkozott. A történet csavarja abban rejlik, hogy a misztikumot bevonva szépen lassan megkérdőjeleződik az idő. Ahogy az előzetes is megfogalmazza, ráadásul igen hatásosan: nem az számít, hogy ki, hol és miért rabolta el az eltűnt gyermekeket, hanem, hogy mikor. Azaz a látottak összekapcsolódnak egy 30 évvel korábbi esethez, amely a megdöbbenésig hasonlít a mostanihoz.

Ha ez nem lenne elég, a látványvilág hibátlan: sötét, komor és nyomasztó. A színészi játék ígéretes, az idősíkokkal való babrálás pedig dob egyet a sorozat misztikusságán. Arról nem is beszélve, hogy üdítő néha elszakadni az amerikai alkotásoktól.

A Dark december legelejétől lesz tehát látható, mi pedig biztosan nézni is fogjuk!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=127&v=zy0b9e40tK8

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com