Hírek

Brutál izgalmas előzetest kapott Tom Hanks II. világháborús filmje, a Greyhound

Tom Hanks ismét II. világháborús drámában szerepel; ezúttal a víz fogságában. Az előzetes alapján pedig egy izgalmas, feszes tempójú és látványos film lett a Greyhound.

Szinte ki sem ment a fejünkből és a szívünkből Tom Hanks legutóbbi alakítása az Egy kivételes barátban, a színész máris új vizekre evez, szó szerint. A Greyhound ismét a II. világháború harcvonalába küldi Hankset, aki ezúttal egy csapat nemzetközi hajó parancsnokaként száll szembe német tengeralattjárókkal.

A megtörtént esetet feldolgozó film Ernest Krause karaktere köré épül, aki legelső parancsnoki feladataként kapja meg, hogy egy közel 40 hajóból álló konvojt átvezessen ellenséges vizeken. A német U-boot flottával szemben szinte lehetetlen küldetésnek tűnik a parancs, ráadásul Krause-nak saját belső démonjaival is meg kell küzdenie a szituációhoz mérten gyakorlatilag újoncként.

A rendezői székbe az az Aaron Schneider ül, aki pont egy háborús rövidfilmért (Two Soldiers) kapott Oscart 2004-ben. A sztori pedig nem csak, hogy igaz alapra épül, hanem egyenesen egy 55-ös könyv feldolgozása lesz: C. S. Forester A jó pásztor című műve kerül a vászonra.

Hanks mellett szerepel még a filmben Elisabeth Shue, Stephen Graham, Manuel Garcia-Rulfo és Maximilian Osinski.

A Greyhound azonban minden eddigi ígéretes eleme mellett tartogat még egy meglepetést. A film forgatókönyvét maga Hanks írta. A színész ugyan két filmet (Nyomul a banda, Larry Crowne) és néhány sorozatepizódot írt már korábban, mégsem mondható mindennapos dolognak, hogy tőle kapjuk a szkriptet. Szerencsére nekünk csak május 7-ig kell várni, hogy nagyképernyős élvezhessük az idei év (valószínűleg) legjelentősebb háborús filmjét.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya