Hírek

Brutál jó új promókat és posztert kapott a Trónok harca 8. évada

Már csak szűk két hét, és végre itt a Trónok harca 8., befejező évada. Az HBO fantasy sorozata most újabb brutál jó promókat és egy brutális posztert kapott, amelyekből már sokkal jobban össze lehet rakni, mire is számíthatunk.

Kevesebb, mint két hét, és elindul az egyik leghíresebb és legsikeresebb sorozat befejező évada. George R. R. Martin fantasy világát David Benioff és D. B. Weiss hozta el a kisképrenyőre, hogy az egész világot meghódítsa Westeros története.

7 korábbi évad után végre kiderül, ki is nyeri a végső csatát és ki foglalja el a Vastrónt. Ahogy azt eddig is tudni lehetett, az új évad 6 részből áll majd, az első két epizód egyórás lesz, míg az azt követő négy közel 80 percen át szórakoztatja majd a nézőket. Hogy végül kik is élik túl az évadot, azt egyelőre nem tudni. A sorozat új posztere mindenesetre eléggé vészjósló.

Az HBO ráadásul a finálé után egy kétórás dokumentumfilmet is levetít, amelyben kulisszatitkok hada, technikai betekintések, interjúk és egyéb anyagok lesznek láthatóak, hogy a közönség is méltóan lezárhassa magában az elmúlt évek egyik legjelentősebb kisképernyős jelenségét. Persze nagyon szomorkodni nem kell, hiszen már készül az előzménysorozat is.

Hogy enyhítsenek a várakozás nehézségein, az HBO újabb promókat is megjelentetett. Bár az első két promó nagyjából ugyanazokat a képkockákat mutatja, mi minden morzsának örülünk így a finisbe érve. Mindenki harcol, a sárkányok repkednek, John és Arya ismét találkozik, a Mások pedig elérik az embereket. Az utolsó promó, amely nagy valószínűséggel a harc utáni állapotokat mutatja be jóval inkább hátborzongató hangulata miatt erős: ez a tipikus vihar utáni csend.

Together

Survival

Aftermath

A Trónok harca április 14-én, hozzánk 15-én érkezik a 8. évad első egyórás részével. Addig pedig olvassátok Trónok harcás cikkeinket!

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya